Kategorier
Lest

Record Collector #526, Christmas 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Nok et konsertopptak fra Wishbone Ash sine arkiver har dukket opp, Portsmouth 1980 tilbyr et supert opptak fra turneen til Just Testing, et brukbart album før besetningen begynte å knake i sømmene. Med Martin Turner (bass), Laurie Wisefield (gitar), Steve Upton (trommer) og Andy Powell (gitar). Tilgjengelig som 2xLP fra Madfish. Litt synd at de ikke gjenbruker den klassiske Live-Dates layouten. Ikke sikkert at det hadde vært mulig, men visuelt sett er både denne, og Live At Glasgow Apollo 77, såpass simple vinylutgivelser at jeg heller går for CD-utgavene. Omslagene ser ut som lavbudsjett førsteutkast til bootlegs, det er tilnærmet null informasjon i form av liner notes, og minimalt med bilder. Men tommelen opp for det musikalske innholdet.
  • 4 stjerner til ny utgivelse fra Frank Zappa sine arkiver, 50 års jubileumsutgaven av 200 Motels kommer som en 6xCD boks: «Full to the brim with unreleased material, demos, out-takes … the thoroughly ambitious 200 Motels is not for the faint-hearted or even Zappa-curious, but it remains endlessly absorbing.»
  • 4 stjerner til oppfølgeren til Raising Sand, albumet fra 2007, et samarbeid mellom Robert Plant og Alison Krauss. Raise The Roof er tittelen på det nye albumet, som tilbyr mer vellyd og gode låter fra det som i utgangspunktet var en noe overraskende duo: «The dense, organic production of T Bone Burnett was – and is again here – crucial … The mood of Raise The Roof is a fair few notches darker and edgier than its predecessor.»
  • 4 stjerner til det nye albumet fra Neil Young & Crazy Horse, som ganske enkelt heter Barn: «Young’s 40th album and the follow-up to 2019’s Colorado, was recorded live in Studio In The Clouds, a restored barn built with Ponderosa pines in the mountains in Colorado … it’s a triumphant return for Young and Crazy Horse, capturing a band in simpatico and firing on all cylinders.»