Kategorier
Lest

Record Collector #525, December 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Nick Cave & The Bad Seeds sin utgivelse B-Sides & Rarities ble først gitt ut i 2005, men da bare på CD-formatet, i form av en 3xCD boks. Nå er oppfølgeren Pt II her, og den kommer også på vinyl (2xLP). Samtidig slippes en 5xLP boks med begge volumene samlet, en flott sak med hefte i LP-format. Pt II får 4 stjerner her, men begge er fulle av nødvendig innhold for Cave fans.
  • En ny dokumentarfilm om Velvet Underground er tilgjengelig på diverse strømmetjenester, regi av Todd Haynes: «The director offers up a labour of love that, while celebrating the Velvets with fanboy fervour, does so in a manner as barbed, bold and brilliant as the group itself. It’s a must-watch.» Filmen heter ganske enkelt Velvet Underground.
  • Must-see er også den tre-delte dokumentarserien Get Back, regissert av Peter Jackson, hvor vi får komme svært tett innpå hvordan Beatles jobbet med Let It Be (1970) i studio. Et album som også har fått mye oppmerksomet i det siste på grunn av nye gilde deluxe-utgaver. Lett å la seg friste, med tykke bøker både i LP- og CD-boksene.
  • Full pott til vol. 2 av Joni Mitchell sin pågående Archives serie, The Reprise Years 1968-1971, med live-opptak, studio outtakes, etc. rundt albumene Song To A Seagull (1968), Clouds (1969), Ladies Of The Canyon (1970) og Blue (1971). 10xLP boks blir litt voldsomt, så her er kanskje 5xCD varianten et like godt valg. (Denne får også 5 stjerner i Shindig #123.)