Kategorier
Lest

Record Collector #527, January 2022

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Lang artikkel om 80-talls albumene til The Rolling Stones. Jeg kjøpte aldri noen av disse da de kom ut, det var for mye annet og i hvert fall den gang vurdert som mer interessant, som ble prioritert. Siden har både Emotional Rescue (1980), Tattoo You (1981), Undercover (1983) og Dirty Work (1986) kommet inn i samlinga (om enn tilfeldig via bruktbutikker etc.), mens Steel Wheels fra 1989 fremdeles mangler. Jeg er på langt vei enig med skribenten her: «This period in the Stones’ trajectory has been regarded by critics as a shadow of their 60’s and (early) 70’s glory days, and  many fans have followed suit. Yet for this writer, who has followed the band for 58 years, I’d urge you to reconsider. Their 80’s output shoud be taken as vital chapters in the Stones’ epic never-ending story.»
  • 5 stjerner til nytt album fra Elvis Costello (& The Imposters), The Boy Named If. Det finnes lite med Costello utgitt etter 1980, men dette er altså hans 32. album! Det er nok et album som vil plassere seg midt på treet i hans rangerte katalog, så 5 stjerner her baker nok inn en for lang og tro tjeneste. De fire første Costello albumene, My Aim Is True, This Year’s Model, Armed Forces og Get Happy!!, gitt ut i perioden 1977-1980 er nok der de fleste vil plassere de virkelige toppkarakterene, med Imperial Bedroom (1982) som en god femte kandidat.
  • Mark Lanegan er ute med en oppfølger til selvbiografien Sing Backwards and Weep. Den kom for bare et par år siden, men anledningen er at Lanegan har blitt hardt rammet av Covid, både akutt og livstruende, og langtids-virkninger. Devil In A Coma får 4 stjerner her: «Lanegan doesn’t tread softly or treat himself easily … he presents himself as a nighmare hospital patient anda flawed human being.» (Og bare en uke etter at jeg publiserte dette så kom den triste beskjeden om at Lanegan har gått bort. R.I.P.)
  • 5 stjerner til The Legendary 1979 No Nukes Concerts, som da «bare» omfatter Bruce Springsteen og hans E Street Band sitt bidrag. Noen smakebiter finnes på No Nukes 3xLP-en, som ellers vel må sies å være en litt slapp affære rent musikalsk. Men denne konserten med Springsteen som nå er ute på DVD/Blu-ray og diverse strømmetjenester, var nok et av høydepunktene: «It’s a precious piece of E Stree history. Here is a tight, spirited band at the peak of their power, inluding the late Danny Federici and a brigtly-suited Clarence Clemons captured in youthful glory, fresh form the triumphant Darkness On The Edge Of Town tour.»