Kategorier
Lest

Shindig! #124

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 4 stjerner til Hawkwind 6xCD boksen Dust Of Time 1969-2021, som først og fremst fokuserer på de tidlige albumene: «Four CDs are dedicated to the band’s first dozen years, while the remaining 39 are squeezed onto two.» Dette til tross for at bandet har vært ganske så aktivt med flere gode album også de siste 20 årene. Likevel er dette sikkert en grei introduksjon for de som ikke ønsker å fordype/fortape seg i albumene fra 70-tallet.
  • Esoteric sine 3xCD utgaver av Blossom Toes sine to første album, We Are Ever So Clean (1967) og If Only For A Moment (1969), får henholdsvis 4 og 5 stjerner, men bonusmaterialet består mye av konsertopptak med såpass laber lydkvalitet at det nok blir for spesielt interesserte. Men albumene bør stå i hylla til de som har litt interesse for britisk progrock/psych-pop. Sunbeam sine nyutgivelser på vinyl for noen år tilbake er fine i så måte, med fyldige liner notes og et godt utvalg av det beste bonusmaterialet du finner på utgivelsene fra Esoteric.
  • 5 stjerner til norske Peau De Peche og The Lost Tapes: «Presenting recordings made in 1994 that were supposed to have been released by a reputable label at the time. For various reasons the project was shelved and the group disbanded shortly afterwards … it’s high-powered garage-style rock’n’roll through and through, owing more to MC5, Radio Birdman, DMZ and perhaps The Nomads … a truly authentic, life-affirming listening experience in every way.»
  • 4 stjerner til Esoteric sin 2xCD utgivelse med det britiske progrock-bandet Fields, Feeling Free: The Complete Recordings 1971-1973. Inneholder da debut-albumet, oppfølgeren som ble spilt inn og lagt på hylla av plateselskapet, og noen konsertopptak: «Imagine a nicer Nice, or a less fried Egg». Debuten fra 1971 er kanskje hakket kvassere enn oppfølgeren, og Esoteric har også gitt ut debuten som enkelt CD, med et par bonuskutt, og med liner notes som overlapper med de du finner i 2xCD-en.
  • Esoteric er også ute med en 2xCD av Spirit klassikeren Twelve Dreams Of Dr. Sardonicus (1970). Remastringen her skal være god, og bonusmaterialet omfatter blant annet en hel konsert fra Fillmore West i 1970: «Some of it previously bootlegged but presented here in much better quality. It shows how good Spirit was even without the masses of layered guitars and vocals. Absolutely essential.» (Får 5 stjerner i Record Collector #529: «Mk 1 Spirit’s all time classic … a great album.»)
  • Subliminal er ute med 2xLP samleren Frälst! Swedish Christian Grooves 1969-1979, får magre 3 stjerner her, og med den norske tilsvarende samleren fra Plastic Strip friskt i minne (Lukk Opp Kirkens Dører: A Selection Of Norwegian Christian Jazz, Psych, Funk & Folk 1970-1980) er det lov å være litt skeptisk.