Kategorier
Lest

Shindig! #123

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 50-års jubileums-utgavene av The Band sine første album har fått litt lunkne omtaler enkelte steder, kanskje mest pga. lite spennende bonusmateriale. Nå er turen kommet til det lite kritikerroste (ja, nærmest slaktede) fjerde-albumet Cahoots fra 1971, og her blir det litt overraskende 5 stjerner, mye pga. av den nye remiksen: «The klaxon-like harshness is nearly gone here … on the other hand, the mix is very different in some spots … time to re-assess.» Jeg er ikke så veldig interessert i remikser i utgangspunktet, og albumet i seg selv havner litt ned på lista over må-ha album av The Band. Og skal det først inn i samlinga, så spørs det nok om det ikke er like greit å snappe opp en brukt tidlig pressing. (Anmelderen i Record Collector #527 er ikke enig og deler ut bare 2 stjerner, og mener at selv ikke remiksen kan gjøre noe med det dårlige låtmaterialet: «Ultimately, despite consummate performances and arrangements, Cahoots is let down more by the weakness of the compositions … in fact, despite the inner turmoil, the performances are exemplary. It was the songwriting that was sloppy.»)
  • Gene Clark: Collected  kommer som 3xLP, eller 3xCD, med hhv. 42 og 60 spor: «Both editions of Collected boast perfunctory liner notes and a selection of photos of the many faces of Gene, yet track details are sketchy … one is left pining for a deluxe box set that rounds up all the odds an ends.» Får likevel 5 stjerner her.
  • Kraut-rock pionerene Popol Vuh får 5 stjerner for The Essential Album Collection Vol.2, som har undertittelen Acoustic & Ambient Spheres. Inneholder albumene: Cobra Verde (1987), Agape-Agape Love-Love (1983), Coeur De Verre (1977) og Seligpreisung (1973). Dette er da en vinylboks (finnes kanskje på CD også), og volum 1 inneholdt Affenstunde (1970), Hosianna Mantra (1972), Einsjäger & Siebenjäger (1974), Aguirre (1976) og Nosferatu. Tilbakemeldinger på Discogs og Hoffman-forumet tyder på at dette er vinylbokser av god kvalitet, men sannsynligvis ikke vesentlig mye bedre enn nyutgivelsene fra Wah Wah fra noen år tilbake.
  • 5 stjerner til 7″ boksen Preaching The Blues med The Gun Club, som samler 7 singler fra 1981-1993 i en pen boks: «Also included is a 52-page booklet adorned with rare images, gig posters, flyers, and tickets, plus remembrances from Sonic Youth’s Thurston Moore, Green On Red’s Dan Stuart, Henry Rollins, X’s John Doe, and Mark Lanegan, a copy of the Fire Of Love fanzine, promo postcard and button badge.»