Kategorier
Lest

Shindig! #122

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Intervju med Lenny Kaye (Patti Smith Group gitarist og ikke minst mannen bak den originale Nuggets samleren) i forbindelse med at han er ute med ny interessant samleutgivelse på CD og parallell bokutgivelse. Lightning Striking er tittelen på både boka og 2xCD-en fra Ace Records, og har undertittelen Transformative Moments Of Rock’n’Roll. Kaye fokuserer her på artister, låter og hendelser som tok rocken et steg videre, og setter alt inn i et større perspektiv. Boka får 5 stjerner her: «Beginning in Memphis in 1954, the narrative laeds us all th eay through to Cobain’s Seattle in 91 by way of 50’s Philadelphia, 60’s Liverpool, San Francisco, Detroit, and 70’s London and New York … Lightning Striking is a triumph.»
  • Andre utgivelse i serien av Can live-opptak fra arkivene er ute, Live In Brighton 1975 får 4 stjerner: «Another mesmerising set of improvised compositions … these are riveting performances.» Kommer som 2xCD og 3xLP.
  • 5 stjerner til 50th Anniversary Edition av If I Could Only Remember My Name, David Crosby sitt debutalbum fra 1971, med bidrag fra Jefferson Airplane, Santana, Grateful Dead, CSNY & Joni Mitchell. Vinylutgaven får mye skryt, gravert for vinyl av Chris Bellman, på høyde med også den tidligere Classic Records utgaven gravert av Bernie Grundman mener enkelte på Hoffman-forumet. 2xCD utgaven tilbyr bra bonusmateriale: «The real gold here is found in the six other sketch demos of songs that were obviously intended to be fleshed out later … brilliant.»
  • Spirit-boksen Sunrise & Salvation; The Mercury Era Anthology som dekker perioden 1974 til 1985 over 8 CD-er, er nok ikke like essensiell som 5xCD boksen It Shall Be: The Ode & Epic Recordings 1968-1972, begge fra Esoteric, men tilbyr likevel mye for fans: «An extensive selection of alternate versions, out-takes, demos, previously unreleased studio material and live recordings … the prayers of all Spirit completists have well and truly been answered.»
  • Et lite og ganske så positivt norsk avsnitt i jazz-avdelingen, fire album som alle får 4 stjerner. Flukten: Velkommen Håp («adding sparkle to some almost post-bop sounds with jazzy/rockabilly guitar work»), Bendik Giske: Cracks («mixing ethereal ambient soundscapes with the spectral whispers of jazz in the hinterland»), Eivind Aarset 4tet: Phantasmagoria, Or A Different Kind Of Journey («pushes his instrument into wild, almost psychedelic dance territories») og Hedvig Mollestad: Tempest Revisited («bends straight-up jazz into rock formations»).
  • 5 stjerner til Grapefruit 3xCD boksen Once Upon A Time In The West Midlands – The Bostin? Sounds Of Brumrock 1966-1974: «There’s something for everyone from thumping proto-metal to pastoral flute and dainty marimba but somehow it all hangs together … the superbly researched 48-page booklet that accompanies the three CDs is the ketchup on the bacon cake.»