Kategorier
Lest

Shindig! #120

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 5 stjerner til Turn Around: The Complete Recordings 1964-1970, som samler alle innspillinger til Merseybeat inspirerte Beau Brummels fra San Francisco: «An eye-popping collection of eclectic, shape-shifting American folk’n’roll». Mer folk/country enn psych/garage, selv om de er representert i den gjeve Nuggets 5xCD boksen fra 1998 (Original Artyfacts From The First Psychedelic Era 1965-1968).
  • Faust boksen 1971-1974 fra Bureau B kommer som både 8xCD og 7xLP+2×7″, og får full pott her: «They constructed a bizarre mash-up of musique concrète, baroque pastoralism, ambient soundscapes, tape collage experiments and electronic manipulations, becoming a crucial formative influence on the likes of Eno/Roxy and Pere Ubu … This is fearless and revolutionary music if you have the stomach for it.» Innholdet overlapper imidlertid mye med en annen boks som allerede står i hylla, The Wümme Years 1970-73, en fin 5xCD sak fra britiske ReR, men 1971-1974 inneholder nok mye tidligere uutgitt materiale som fans nok vil sette pris på. (Det ble full pott også i Record Collector #525: «Krautrock motherlode with monumental bonuses.» NB: Opplagene på denne var visstnok 1000 for CD-boksen og 2000 for LP-boksen. Begge ser ut til å være utsolgt, og prisene er godt i gang med å ta av på Discogs.)
  • Separate Paths Together: An Anthology Of British Male Singer/Songwriters 1965-1975 er en ny 3xCD boks fra Grapefruit, får 4 stjerner her: «Here are the notable and obscure; the guitar pickers, eccentric poets and deft melodicists, and every shade in between … overall, there’s a range of sound and expression contained here that is remarkable, and which makes this set a pleasure to delve into.» Med artister som Kevin Ayers, Richard Thompson, Kevin Coyne, Meic Stevens, Gerry Rafferty, Ralph McTell, Peter Hammill, Leo Sayer, Bert Jansch, Ralph McTell, Gilbert O’Sullivan, Steve Gibbons, Bill Fay og Donovan.
  • 3 litt lunkne stjerner til 3xCD boksen Taking Some Time On: Underground Sounds Of 1970, fra Esoteric: «Another day, another clamshell anthology dedicated to a key year in rock’s rich tapestry». Anmelderen har ikke så mye negativt å si, men denne Underground Sounds Of serien fra Esoteric, som startet med 1968, inneholder såpass mye velkjent stoff at de kanskje egner seg best til de som ikke kjenner så veldig godt til perioden og artistene fra før. Og med «underground» så menes her i stor grad britisk psych/prog/folk.
  • Norske Electric Eye får 4 stjerner for sitt nye album Horizons: «The press release for Electric Eye’s fourth full-lengther asserts that Horizons will ‘submerge the listener in a whirlpool of hypnotic space-rock, kosmische garage-blues, dystopian acid-prog and experimental electronica’. Blimey! Heady claims, but can the Norwegian psych-rock combo deliver? Yes, indeed, it transpires, and sometimes over just one song.» På vinyl fra britiske Fuzz Club Records, og fulgte du med i timen fikk du med deg at Big Dipper bød på signerte utgaver på rød limitert vinyl.
  • 5 stjerner til Somnia, nytt album fra Hawkwind, som aldri ser ut til å gå tom for space: «The venerable Hawks, led as ever by mainstay and recent octogenarian Dave Brock, return with their 34th studio platter … Somnia vill delight long-serving Hawkfans and provide the curious with an excellent jumping-on point.» Nå er dette neppe det aller beste albumet Hawkwind har gitt ut, men her er det greit med ekstrapoeng for octogenarian: «a person who is between 80 and 89 years old». Imponerende!