Kategorier
Lest

Record Collector #524, November 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • 3 stjerner til det nye albumet fra Eivind Aarset, Phantasmagoria (A Different Kind Of Journey): «Tenebrous timbres and brooding filmic soundscapes epitomises the fretboard maven’s ‘Scandi Noir’ style.» Dette er egentlig Eivind Aarset 4-tet, som i tillegg til Aarset består av Audun Erlien (bass), Erland Dahlen (perkusjon, vibrafon) og Wetle Holte (perkusjon, etc.). Er tilgjengelig på 2xLP fra Jazzland.
    • 4 stjerner til boksen som dekker Mark Knopfler 11xLP vinylboksen The Studio Albums 1997-2007. Jeg har stor sans for Knopfler solo, hans kombinasjon av det upretensiøse og smakfullt elegante finner absolutt sin plass i min platesamling, selv om det til tider kan bli litt i roligste/koseligste laget. Det meldes om litt svikt i kvalitetskontrollen fra GZ i forhold til pressingene på Hoffman-forumet, og omslagene til originalutgivelsene er nok flottere enn reproduksjonene her, men nesten alt her er vanskelig eller delvis kostbart å oppdrive i originale pressinger, så sånn sett et fint alternativ.
    • 5 stjerner til Judas Priest boksen som dekker hele deres karriere, 50 Heavy Metal Years Of Music, med hele 42 CD-er! Det er langt i overkant for alle andre enn blodfansen. For min del holder det med deres fem første album eller så, men der er det mye tøft å finne hvis man har litt sans for britisk 70-talls metal/NWOBHM.
    • 4 stjerner til boka The Best Of Jamming! Selections And Stories From Th Fanzine That Grew Up, 1977-86: «… present highlights from 36 issues that effectively mirrored the music and times they came out in … Paul Weller was a major supporter, Paul McCartney, Pete Townshend and U2 agreed to be interviewed, and pieces here include The Fall, Rund DMC, Elvis Costello, The Smiths, The Clash, Cocteau Twins, R.E.M.».
    • 5 stjerner til selvbiografien til Barry Adamson, Up Above the City, Down Beneath the Stars. Adamson er kjent som bassist i Magazine og The Bad Seeds (Nick Cave), men han har også en lang solokarriere med en stor katalog av utgivelser: «One of the best music autobiographies ever written, essential reading for anyone who wants to know where the musician’s life can take someone.»