Kategorier
Lest

Shindig! #121

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 5 stjerner til Then Came The Dawn: Complete Recordings 1966-69, en 6xCD boks fra Grapefruit som samler opptak med The Electric Prunes fra denne perioden, inkludert album i stereo/mono-mikser, A/B-sider fra singler, demoer og et konsertopptak fra Stockholm 1967. Sistnevnte skal være knallbra, og ellers er nok dette en flott dokumentasjon av et av de mer interessante psych/garasje-bandene fra California, som gjennomgikk store personell-skifter i denne perioden: «The package itself is stellar, with a 36-page booklet and an informative set of liner notes by Gary Newell.»
  • 4 stjerner til Esoteric sin nye 8xCD boks med Steppenwolf, Magic Carpet Ride: The Dunhill/ABC Years 1967-1971. Inneholder også en del stereo/mono-mikser og diverse bonusmateriale, men jeg tror jeg klarer meg med de to første LP-ene som står i hylla. Begge er solid og klassisk amerikansk blues/hardrock psykedelia, fra et band som har mye mer å by på enn bare «Born To Be Wild».
  • 4 stjerner til det nye albumet fra The Green Pajamas, Sunlight Might Weigh Even More: «The latest album from Paisley Underground veterans and longtime Shindig! faves is a bountiful song cycle … well worth 56 minutes of anybody’s time.» Foreløpig bare på CD ser det ut til, det kommer nok en vinylutgave senere.
  • 5 stjerner og store ord til polske More Experience og deres fjerde album Electric Laboratory Of High Space Experience: «The band has moved on light years from that 60’s-influenced debut and created a record that this writer predicts will become a cult classic … the reference points fly all over the map, from Brainticket to Steve Hillage, Traffic, Kingdom Come, Amon Düül and beyond … psychedelic album of the year and begging for a vinyl release.» At dette er noe av det mest spennende i psykedelisk retning som kommer fra Polen er vel ganske sannsynlig, så verdt å sjekke ut, selv om kanskje det vokale trekker helhetsinntrykket noe ned.