Kategorier
Lest

Shindig! #119

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Artikkel og lite intervju med Bevis Frond/Nick Saloman i forbindelse med at han er ute med nytt album, Little Eden. Det albumet får 4 stjerner lenger bak i bladet: «Existing fans, buy with confidence; curious neophytes, be assured that this is an ideal entry point into a small patch of psychrock paradise.» I artikkelen plukker gitar-psykedelia-kong Saloman ut nøkkelutgivelser i sin diskografi, som også kan være gode startpunkter: Miasma (1987), New River Head (1991), Valedictory Songs (2000) og We’re Your Friends, Man (2018).
  • 5 stjerner til Cherry Red 4xCD boksen med Iggy & The Stooges, Born In A Trailer: The Session And Rehearsal Tapes ’72-’73: «Arriving as a companion piece to last year’s mammoth box set of Igg & The Stooges archive live reordings, You Think You’re Bad, Man, Born In A Trailer winds the clock further back to the immediate pre- and post-Raw Power eras with the most complete and comprehensive collection of session and rehearsal tapes ever collected together in one place.» Opptak fra Olympic Studios (1972) og Michigan Rehearsals (1973) fram som de lydkvalitets-messig beste innslagene her, men jevnt over så er det vel den historiske interessen som her trumfer lydkvaliteten, i likhet med den andre boksen som er nevnt her.
  • 5 stjerner til Grapefruit sin 4xCD boks som dekker britiske The Sorrows sin karriere, Pink Purple Yellow And Red: The Complete Sorrows: «Anthologist David Wells meticulously details the group’s adventures throughout the accompanying jam-packed booklet. Astonishing.» Min interesse for britiske 60-talls grupper går mer i retning av psykedelia, men for beat/R&B interesserte er nok dette gull.