Kategorier
Lest

Record Collector #523, October 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Nytt album fra Yes, det første helt uten medlemmer fra den originale besetningen, men gitarist Steve Howe har jo vært med nesten fra starten da. Han har også produsert det nye albumet, og sørger for at fans nok er rimelig fornøyd med The Quest. Får 4 stjerner her, og det synes å være i overkant, for dette er rimelig glatt og soft prog-pop som i sammenligningens navn da ville føre til at deres 10 første album må betraktes som solide 5-ere.
  • Nytt album fra Iron Maiden, og Senjutsu kommer som en flott 3xLP utgivelse, god dynamisk produksjon og gode låter. Dette er album nummer 17 og Maiden framstår fremdeles som et levende og kreativt band.
  • Så har vi kommet til kapittel 16 av bootleg-arkivserien til Dylan. Springtime In New York: The Bootleg Series Vol. 16 1980-1985 får 4 stjerner her, og inneholder da outtakes og konsertopptak rundt albumene Shot Of Love (1981), Infidels (1983) og Empire Burlesque (1984). En periode hvor Dylan etter hvert beveget seg bort fra den foregående religiøse perioden med Slow Train Coming og Saved. Dylan selv ser ikke ser tilbake på 80-tallet med stor glede: «By Dylan’s own account, this was a decade of near-fatal creative malaise. After Infidels and Emprire Burlesque failed to restore his status, he all but gave up. But here in the flush of swaggeringly staking his 80’s claim, he’s on what should have been undeniable form.» Ikke den mest essensielle utgivelsen i bootleg-serien, men en flott (og litt kostbar) sak dette også, kommer som 5xCD boks eller 4xLP utgave produsert av Third Man Records.
  • 4 stjerner til selvbiografien til Bernie Marsden, Where’s My Guitar?: An Inside Story of British Rock and Roll. Boka til Micky Moody fra noen år tilbake var topp underholdning, og begge disse gitaristene med god fartstid i britisk rock og felles karrierehøydepunkt i Whitesnake, har mange gode historier å fortelle. «Honest reflections from a lengthy career» sies det her, og det stemmer også for Moody sin bok. Gleder meg til å lese denne.