Kategorier
Lest

Shindig! #118

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Ikke så ofte man ser Darkthrone nevnt i Shindig! men i spalten hvor artister plukker fram sine favoritter og inspirasjonskilder så finner vi Darkthrone i utvalget til Daniel Romano’s Outfit: «Darkthrone is the coolest band ever, end of story. From genre shifts, refusing to play live or tour, Fenriz’s commitment to being a mailman and Nocturno Culto having the best voice in black metal. New album Eternal Hails returns sonically to the cold and murky ferocity of their early ’90s albums and absolut crushes. All hail Darkthrone!’
  • Grapefruit labelen sin utgivelse nummer 100 er en fin sak, en 5xCD boks/bok med 60 sider med liner notes som dekker alle de 122 sporene som er med i Think I’m Going Weird: Original Artefacts From The British Psychedelic Scene 1966-68. Undertittelen her med mer enn et hint til de ikoniske Nuggets utgivelsene. Men innholdet er ikke bare gjenbruk, vi finner hele 50 minutter med tidligere uutgitte kutt her. «For anyone even remotely interested in British psychedelia, it’s simply an essential purchase», sies det i label presentasjonen. Regner med at denne får 5 stjerner når den blir omtalt, foreløpig er det bare snakk om en liten forhåndspresentasjon. (Ja, og 5 stjerner ble det, i Shindig! #120: «Vastly impressive … a wonderfully imperfect window into what once was.»
  • Deluxe-utgaver av Rory Gallagher og Eric Clapton sine solo debutalbum er omtalt sammen, begge får 4 stjerner. Den 4xCD store Clapton boksen inneholder stort sett ulike mikser av låtene, mens 4xCD-ene til Gallagher i større grad inneholder alternative studioopptak og konsertopptak, pluss en DVD med et konsertopptak fra fransk TV. Begge kommer med fine bøker, men av disse så er det nok Gallagher som frister mest. Her har også Universal vært greie og produsert en 2xCD utgave som inneholder mye av det beste bonus-snadderet, den kan trygt anbefales.
  • 4 stjerner til dokumentaren Sisters With Transistors, som tar for seg de kvinnelige pionerene innenfor elektronika, altså fra tiden da man først begynte å eksperimentere med elektronikk og maskiner for å produsere lyder og komponere musikk. «As only the best documentaries do, Sister With Transistors ends by leaving it’s viewers wanting for more.»