Kategorier
Lest

Shindig! #117

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Artikkel om en ny dokumentarfilm om garasje/psych (og litt prog/hardrock) bandet Witch fra Zambia, som gav ut en rekke album på 70-tallet. Utgivelsene verdsettes høyt på samlemarkedet, men heldigvis er de fleste gitt ut på nytt flere ganger, blant annet av tyske Shadoks og amerikanske Now-Again, så de er forholdsvis tilgjengelige for de som ønsker å ha musikken i hyllene. Filmen heter We Intend to Cause Havoc (som for øvrig også er tittelen på en Witch samleboks som Now-Again kom med i 2012) og den bør du se om du får sjansen. Den er tilgjengelig på diverse strømmetjenester nå. Verdt å nevne i denne sammenhengen er også de flotte samlerne Welcome To Zamrock (vol. 1 & 2), som finnes både på vinyl- og CD-formatet, med tykke hefter, også utgitt av Now-Again.
  • Svenske Andreas Aarflot og albumet Det Rivna Pianot fra 1978 hentes fram i spalten Vinyl Clicks, som har som mål å sette søkelys på «worthy albums that have somehow eluded reissue, compliation or acclaim». Albumet presenteres med referanser til Canterbury-scenen og jazzrock av det lettere og lekende slaget. Ikke uten grunn, og dette var et nytt og hyggelig bekjentskap for min del: «Recorded using the Nacksving label’s mobile recording bus, mainly in Aarflot’s childhood Gammelstad home after his parents had agreed to move out for two weeks, the album sounds surprisingly crisp and detailed … the Swedish Hatfield & The North? Hell, yeah!»
  • Greske Sound Affects er ute med nok en nyutgivelse på vinyl fra Green Pajamas katalogen. Denne gangen er det Box Of Secrets: Northern Gothic Season 2 fra 2007 som står for tur. Kommer som 2xLP, på vanlig svart vinyl og en limitert farget variant: «Despite the dark subjet matter, the Pajamas lift us out of the gloom and doom with tender acoustic murder ballads … and psychedelic rockers … proving Jeff Kelly to be one of our most underrated guitar gods, a man who could easily give Neil Young a run for his money.»
  • 5 stjerner til nyutgivelse av Ian Carr albumet Belladonna fra 1972: «Musicians from Nucleus, Soft Machine and Stan Tracy Group, including guitarist Allan Holsdworth, cook up a funky, strutting stew.» Originalen med Vertigo swirl label er vanskelig å komme over, så denne nyutgivelsen på vinyl er velkommen. Labelen Mr Bongo er ikke så suspekt som navnet kanskje kan gi inntrykk av, dette er en offisiell utgivelse som er «half-speed mastered» i Abbey Road studioet. Sannsynligvis ikke en hel-analog nyutgivelse, og da kan det også være verdt å nevne den fine 6xCD boksen Torrid Zone; The Vertigo Recordings 1970-1975 fra Esoteric, som samler Ian Carr/Nucleus utgivelsene i denne perioden. Mange av disse LP-ene er kostbare samleobjekter, så denne boksen er også et bra alternativ.