Kategorier
Lest

Record Collector #521, August 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 4 stjerner til det «nye» albumet fra Prince, Welcome 2 America, spilt inn i 2010. Dette er nok ikke det siste albumslippet fra arkivene, det er sikkert nok materiale etter Prince til å gi ut slike album hvert år et par tiår framover, minst. «Engaged, relevant and even a little bit prophetic.» I tillegg til en 2xLP utgave av albumet, kommer det også utgaver med opptak (Blu-ray) fra turneen med samme navn.
  • Esoteric avslutter (sannsynligvis) sin serie av deluxe-nyutgivelser av Be Bop Deluxe katalogen med en massiv 15xCD+DVD boks av Live! In The Air Age, konsertalbumet fra 1977. Her plusses det på med hele 6 konserter fra samme turne, og det er kanskje den første i serien som vel må føles som en tanke overkill selv for blodfansen. (Utgivelsen får 4 stjerner i Shindig! #121, hvor anmelderen insisterer på at dette ikke bare er noe for blodfans: «Yes, your friend at Shindig! has listened to the whole boatload and it is not trainspotters only».)
  • I jazz-spalten finner vi 4 stjerner til Harbour, nytt album fra Daniel Herskedal: «Wonderfully evocative … a collection of marine-themes pieces.»
  • Jackson Browne er ute med nytt album, er hovedanmeldelsen her, under vignetten «An American icon delivers his sermon». Downhill From Everywhere får 4 stjerner, men man trenger ikke høre mange låter her får man forstår at det i så fall betyr at alle albumene hans fra 70-tallet er solide femmere. Noe de for så vidt er da … men absolutt hyggelig å høre fra ham, en engasjert og godhjertet singer/songwriter fra den solfylte vestkysten i USA, som fant tonen, stemningen og låtene bedre enn de fleste andre der på 70-tallet. Hans fem første album bør finnes i enhver møblerte platesamling.
  • Sendelica får 4 stjerner for sitt nye album And Man Created God: «Welsh space-rockers make their masterpiece … Like a Norse god shifting his cheeks on the cosmic throne to realign Earth’s orbit, few records of recent times have sounded so joyously epic.» Psych-rock interesserte som ikke har stiftet bekjentskap med Sendelica tidligere kan likegodt starte her. Og så se fram mot å jobbe seg bakover i en svær katalog med smått ettertraktede og lekre vinylutgivelser på den samleverdige britiske Fruits de Mer labelen.