Kategorier
Lest

Ugly Things #56

Nytt nummer av Ugly Things, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Burkhard Jaerisch er ute med del to av Flex Discography Of Japanese Punk, Hardcore, Mod, Post-punk, som tar for seg perioden 1987-1992. I likhet med del en er også dette en murstein av et oppslagsverk, og essensielt for interesserte, selv om det nok kanskje ikke er så veldig mange. Kan ellers gjenta anbefalingen av Jaerisch sine tilsvarende mursteiner som fokuserer på amerikansk punk, hardcore og powerpop: «Flex discographies of early North American punk have a long and winding history, from humble beginnings as fanzines, through earlier, less-exhaustive books and a now-dormant website, but the arrival of his Japanese volume a couple years back was a whole new avenue for this obsessive vinyl documentarian.» I forhold til anbefalingen bør jeg vel nevne en viss inhabilitet, siden jeg i sin tid stod bak den nevnte «now-dormant» nettutgaven av Flex.
  • Cherry Red sin 5-CD utgivelse Halfway Dreaming: Anthology 1969-75 samler og oppsummerer britiske Byzantium, og omtaleren her er ganske entusiastisk: «Most titles are brimming over with breathtaking vocal harmonies … Byzantium are definitely a group worth hearing.» Det kan jeg være enig i, hvis man har sansen for litt softere pop/rock fra denne perioden. Det er tilløp til prog-rock her og der, men alt i alt blir dette litt for uinteressant til at utgivelsen havner på min wantliste, men jeg tar gjerne gjennomlytt på en strømmetjeneste.
  • Esoteric har samlet danske Culpeper’s Orchard sine tre første  album i en 2xCD utgivelsen Mountain Music: The Polydor Recordings 1971-1973: «One could call Culpeper’s Orchard ‘eclectic’, but it almost wouldn’t do justice to a band whose self-titled 1971 debut has elements of English folk, hard rock, prog, psychedelia an even a flash of bluegrass.» Oppfølgeren Second Sight er ikke like interessant, og tredjealbumet Going For A Song en skuffelse i hvert fall for prog-interesserte, med mer fokus på countryrock. Men den selvtitulerte debuten holder i bøttevis.
  •   3xCD-en Seasons Of Change: The Complete Recordings 1970-1974 med australske Fraternity er en flott sak, ikke bare fordi vi finner AC/DC vokalist Bon Scott blant medlemmene: «The Australian progressive rock scene was a rich one, and even if they weren’t near its summit, Fraternity merits more notice than a footnote in Bon Scott’s career, something this lovingly complied box delivers.»
  • Live At Alice Tully Hall, en 2xLP med Lou Reed konsertopptak fra 1973 er noe av det mer interessante som har dukket opp av Record Store Day utgivelser det siste året: «This is a great double live in it’s own right, a great document of why Reed was considered a pervader of punk … highly recommended.»
  • Britiske UFO er muligens et litt undervurdert band, og som kanskje også underpresterte i studio, men de var et kanon liveband med blant andre supergitarist Michael Schenker og Phil Mogg på vokal. Den doble live-LP-en Strangers In The Night fra 1979 dokumenterer det godt, men en 8xCD boks som samler alle de 6 konsertene det albumet er hentet fra er nok i overkant for alle andre enn blodfansen. Da er nok 5xCD boksen At The BBC On Air 1974-1985 et bedre alternativ for de som ønsker et mer variert utvalg av UFO live. Sammen med den gode 2xLP samleren Headstone: The Best Of UFO fra 1983 blir det langt på vei det jeg trenger med dette bandet, siden studioalbumene ikke fenger meg spesielt, med unntak av en og annen enkeltlåt.