Kategorier
Lest

Record Collector #520, July 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • 4-siders artikkel om Al Stewart, i forbindelse med at Cherry Red er i ferd med å gi ut flere av albumene hans på nytt i utvidede utgaver. Foreløpig ser det ut til at det ikke er så veldig mye spennende helt nytt bonusmateriale som følger med disse,  men det kan være at det meste av godbitene spares: «A career-spanning box set is planned for later this year … a mammoth box set from Snapper, a complete career retrospective with much previously unreleased material, which a label rep hints could run to as many as 45 to 50 discs.» Det høres i overkant overveldende ut, selv for blodfans!
    • 5 stjerner til punk-klassikeren L.A.M.F. fra Johnny Thunders & The Heartbreakers. Den har kommet i mange nyutgivelser og remastringer gjennom årene, men denne er basert på en nylig funnet og godt bevart masterkopi, og gis ut med undertittelen The Found ’77 Masters. Lydmessig trumfer sannsynligvis denne paradoksalt nok The Definitive Edition som kom for noen år siden. Dette er en RSD-utgivelse på farget vinyl limitert til 1100 eksemplarer, men fortvil ikke, det ryktes at den vil bli presset på nytt i løpet av et års tid.
    • 4 stjerner til nok en samler fra Esoteric, Banquet: Underground Sounds Of ’69: «This 52-track selection of (mainly) underground nuggets confirms the virulent exploration and liberation that enlivened this pivotal year in UK progressive rock’s evolution.» Med artister som Deep Purple, Jethro Tull, Barclay James Harvest, Spooky Tooth, Van der Graaf Generator, Colosseum, Edgar Broughton Band, Procol Harum, Jack Bruce og Taste så er sannsynligvis innholdet velkjent for mange, men med et innholdsrikt hefte blir nok dette en flott sak også.
    • 4 stjerner også til I’m A Freak Baby 3: A Further Journey Through The British Heavy Psych And Hard Rock Underground Scene 1968-1973: «Cherry Red’s series mapping the first flush of British hard rock is going down so well they’ve compiled this extensive and weighty 53-track third dollop … with 40-page booklet, another mighty winner.» Med kjente navn som Thin Lizzy, Free, Nazareth, U.F.O., Chicken Chack, Hawkwind, Spooky Tooth sammen med mindre kjente Stones Rose, Mighty Hard, Tear Gas og May Blits. (Utgivelsen får 5 stjerner i Shindig! #118: «Third in the series of Grapefruit’s excellent British proto-metal anthologies, and there’s absolutely no let-up in quality … another essential collection.»)