Kategorier
Lest

Record Collector #466, May 2017

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • En-sides artikkel om Robert Calvert (Hawkwind) med en kjapp gjennomgang av hans soloalbum. Har bare Lucky Leif And The Longships (som skribenten her klarer å stave feil: Lucky Lief, kanskje pga. Fairport albumet Liege & Lief … men ellers en fin oppsummering) fra 1975 i samlinga fra før, fire andre har stått på ønskelista en god stund.
 • Har såvidt tidligere nevnt at Robbie Robertson (The Band) har gitt ut sin selvbiografi (Testimony), som selvfølgelig må leses. Her en stor artikkel med intervju i den anledning.
 • Fin og lang artikkel om 1967, med månedlig gjennomgang av begivenheter fra dette viktige året i rockhistorien. Her kan man bruke laaang tid på å lytte seg gjennom alt som blir nevnt, og artikkelen egner seg ypperlig som lytteguide med en god strømmetjeneste tilgjengelig. Man har jo selvfølgelig ikke alt dette på vinyl …
 • 5 stjerner til The Afghan Whigs sitt andre album etter at de er tilbake og In Spades skal da være langt bedre enne Do The Beast fra 2014. Ikke et band jeg har noe spesielt forhold til, men In Spades virker å være mer variert enn albumene fra 90-tallet, og vel så interessant.
 • 3xLP utgaven av Truth, Liberty & Soul; Live In NYC med Jaco Pastorius‘ Word of Mouth Big Band er ikke helt billig, men2xCD utgaven er et godt alternativ. Undertittel er The Complete 1982 NPR Jazz Alive! Recording, med lyd remastret fra originale 24-spors opptak. Med tykt hefte (innholdet er det samme i både CD- og vinylutgaven, men sistnevnte er da i større format) er dette snadder for fans av en av tidenes beste bassister.
 • Mark Lanegan sitt album Gargoyle står allerede i hylla, men bør nevnes. 4 stjerner her.
 • Sendelica er super spacerock fra Wales, og selv om deres album Lilacs Out Of The Deadlands bare får 3 stjerner her, sier anmelderen at albumet «may well play better to their followers». Ja, jeg gir den 4. Begynner å bli smått med vinyleksemplarer igjen fra bandets Bandcamp-butikk for den som vil sikre seg det.
 • Mute har gjort Swans sitt album The Great Annihilator tilgjengelig på vinylformatet igjen. Bra, for originalen fra 1994 er vanskelig å få tak i.
 • Wire har fulgt opp Nocturnal Koreans fra 2016 med et nytt bra album, Silver/Lead får 4 stjerner her. Er visst deres 15 studioalbum, imponerende.
 • De som ikke har noen av bøkene med Hipgnosis sine omslagskunstverk fra før i bokhylla bør sjekke ut denne nye boka som samler det meste mellom to permer. Vinyl . Album . Cover . Art: The Complete Hipgnosis Catalogue er heller ikke spesielt kostbar, i innbundet utgave.
 • Big Gold Dream; Scottish Post-Punk And Infiltrating The Mainstream er selvfølgelig en dokumentar som skal sjekkes ut.
 • En ny og oppgradert utgave av Deep Purple sin California Jam 1974 er ute på DVD/Blu-ray. En artig sak med «ferskingene» Glenn Hughes og David Coverdale på plass.