Kategorier
Litt av hvert

Record Store Day 2016

Record Store Day 2016 Jepp, da braker det løs igjen! Det er delte meninger om Record Store Day, men når vinylsalget etter sigende økte med nesten 70% fra 2014 til 2015 her i landet, kan vi vel forvente at trykket blir stort hos de ulike vinylforretningene som kjører RSD her i landet. Backbeat i Tromsø har en liten tradisjon med å utsette sin RSD en uke (pga. at de ikke får så mye oppover til selve RSD), mens Tiger i Oslo tidligere har takket nei til RSD fordi arrangementet «er preget av for mye oppgulp og gamle reutgivelser». Det siste kan vel de fleste være enige i, men samtidig skal det godt gjøres å ikke finne noe interessant blant de mange hundre utgivelsene som slippes denne helga.

De som ikke befinner seg i nærheten av en fysisk platebutikk på lørdag, får muligheten til å kjøpe enkelte RSD-utgivelser via nettbutikkene til Big Dipper og The Garden. Begge disse legger ut en del RSD-titler i nettbutikken i løpet av helga, så her kan det lønne seg å følge tett med hvis det er noe spesielt man er ute etter. Langt fra alle titler importeres til Norge, enkelte må man nok ty til utenlandske forhandlere for å få tak i. Erfaring tilsier at det kan lønne seg å ha litt is i magen, og ikke betale overpris for RSD-utgivelser på steder som eBay og Discogs, kanskje heller vente til prisene stabiliserer seg.

Lister over utgivelsene som slippes på RSD finnes mange steder, du kan starte med å sjekke de offisielle listene hos hhv. RSD US, RSD UK og RSD Tyskland. Av norske ting som slippes i morgen er en 12-tommer med a-ha (live, Hits South America), 2 Kampfar album, og 3 album med Kings of Convenience.