Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Dark: Dark Round The Edges (1972)

Dark sitt album Dark Round The Edges er en av de store britiske psych/prog-obskuritetene. Denne utgivelsen fra 1972 ble presset i svært få eksemplarer, 64 i følge Discogs, og bare 12 av dem kom med farget utbrettsomslag. Det er bortimot umulig å få tak i førstepress av denne, men nyutgivelser på vinyl finnes, både offisielle (Machu Picchu) og uoffisielle (Akarma). Psych/prog-interesserte anbefales å sjekke ut dette albumet, dette er ganske kreativ melodisk prog-hardrock med gode låter og oppfinnsomt, fuzza gitarspill/riffing. Lydkvaliteten på produksjonen er ikke den aller beste, så her kan man likegodt gå for en CD-utgave, og gjerne bestille den direkte fra Steve Giles selv, som startet bandet i 1968. Han selger også eksemplarer via Discogs, og han signerer utgivelsene hvis man ber om det.