Kategorier
Lest

Shindig! #115

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Super Deluxe Edition av The Who Sell Out får 5 stjerner, og dette er da 5xCD utgaven som også inneholder to 7-tommere, en 80-siders innbundet bok og en god del annet trykt snadder: «Contains virtually every worthwhile second the band put on tape from mid-1967 up until right before the Tommy sessions began. There are 112 tracks here, 47 of them previously unreleased.» (Utgivelsen får tommel opp i Ugly Things #57: «The 82-page bound-in LP-size mini-boko has plenty of cool photos and ad repros … it’s a pricey package, yes, but good value for money in the end.»)
  • 5 stjerner til C.O.B.: Spirit Of Love fra East Central One labelen, som da er første offisielle nyutgivelse på vinyl av dette albumet fra 1971. COB står for Clive’s Original Band, og dette er bandet Clive Palmer startet etter The Incredible String Band: «Producer Ralph McTell’s sleeve notes offer recollections as to the chaotic nature of the recording … intentional or not, Spirit Of Love is something approaching a masterpiece.»
  • 5 stjerner til Now-Again sin nyutgivelse på vinyl av Mark Fry sin psych-folk klassiker Dreaming With Alice fra 1972. Den store nyheten her er at dette er en hel-analog pressing med utgangspunkt i nylig oppdagede mastertaper, og mastringen er gjort av Bernie Grundman, som burde borge for kvalitet: «The release reveals previously unheard nuances that make this a definite headphone experience.» Kommer både som en 2xLP utgivelse som også inkluderer 6 bonusspor, og som enkelt-LP, på labelen Now-Again Reserve, som indikerer en litt eksklusiv utgivelses-serie fra Now Again, med nummererte utgaver.
  • Nok en 5-stjerner går til Esoteric sin 3xCD utgave av It’ll All Work Out In Boomland, opprinnelig utgitt av T2 i 1970: «Something quite unique: a combination of congested, degenerate riffing … with a jazzy, restrained and regretful dignity.» (Omtales også veldig positivt i Ugly Things #57, av sjefen sjøl, Mike Stax: «I’ve read about this album over the years, and had it recommended to me by several friends whose tastes I trust, but for some reason it wasn’t until a couple of years ago that I finally gave it a proper listen. I immedieately regretted my earlier hesitancy: this is a fantastic album … If you’ve ever been on the fence with this one, the time to hesitate is through.»)
  • Over til nye utgivelser, her får «baroque pop group» Electric Looking Glass fra California 5 stjerner for sitt debutalbum Somewhere Flowers Grow: «Despite hailing from LA, the band’s dandified stain of psych-pop owes more to Carnaby Street than it does to the Sunset Strip … will sitt nicely alongside your Dukes of Stratosphear and Green Seagull LPs.» Sammenligningen med Dukes er litt flatterende, Electric Looking Glass har litt for lite variasjon i både låter og arrangement til å nå helt opp dit, som for så vidt er en list lagt høyt.
  • 5 stjerner til den utvidede og reviderte utgaven av boka Beefheart: Through The Eyes Of Magic av John ‘Drumbo’ French: «This writing project organically grew out of the booklet that accompanied the acclaimed 1999 Grow Fins box set. Drumbo’s unique status as both a long serving member of the Magic Band and Beefheart’s ‘musical director’ lends extra authority to his exhaustively comprehensive insider account … rest assured there will never be another book on Beefheart quite like Drumbo’s revelatory narrative.» Av det nye innholdet kan nevnes nesten 100 sider med ‘track notes’, beskrivelser og kommentarer til nesten hvert eneste innspilte spor for de fleste Beefheart-albumene.