Kategorier
Lest

Record Collector #518, May 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • En liten notis om en ny bokutgivelse med Jethro Tull tekster, Silent Singing, avslutter med å nevne at det kommer et nytt Jethro Tull album neste år! Tittelen er The Zealot Gene og det kommer på InsideOutMusic. Bare å glede seg!
    • 5 stjerner til det første av en serie av konsertutgivelser med Can, Live In Stuttgart 1975. Det eksisterer visstnok ikke et profesjonelt utført opptak av bandet live, og opptaket her ble gjort av «superfan» Andrew Hall, som snek seg inn med mikrofoner innenfor jakka. Har sirkulert som bootleg tidligere, men nå er opptaket pusset opp i studio, og resultatet høres ganske så bra ut, omstendighetene tatt i betraktning. Musikken strekker seg over 5 låter («Eins», «Zwei», «Drei», «Vier» og «Fünf») som varer fra 10 til 35 minutter: «Familiar themse loon only fleetingly as the quartet’s time-suspending internal momentum darts between featherlight funk,, astral catharsis or communal «Godzilla» meltdowns … mind-blowing on any level. Colossally vital.» Kommer som 3xLP eller 2xCD, og her vil jeg nok anbefale CD-formatet, både pga. lydkvaliteten og låtlengdene. (Denne får også 5 stjerner i Shindig! #117: «This is an essential document for even the most casual of Can listeners, the music of ’75 sounding more urgent and visionary than ever.»)