Kategorier
Lest

Shindig! #114

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Halvsides artikkel om Hilma Nikolaisen i forbindelse med hennes nye album Heritage, som fikk 4 stjerner og positiv omtale i forrige nummer. Også her er det mye skryt å finne: «Hilma Nikolaisen’s new album waves themes of continuity and loss through a flute-dappled haze of psychedelic dream-folk … has a more stripped-back, acoustic feel than the upbeat dream-pop of its predecessors.»
  • Ny Jon Savage tidsepoke samler, 2xCD utgivelsen Jon Savage’s 1972-1976: All Our Times Have Come fra Ace Records får god omtale og 5 stjerner: «The collection succeeds by steering clear of distinctive genres such as prog and reggae, and eschews the golden age of the singer-songwriter … it was a hugely inventive and exiting period for popular music.» Som for tidligere Savage-samlere så har mange kanskje større deler av innholdet fra før i samlingen, med kjente og kjære artister som Little Feat, Mott The Hoople, Big Star, Free, The Byrds, Lou Reed, Roxy Music, New York Dolls, Sparks, John Cale, Hawkwind, Dr. Feelgood, Pere Ubu, og Blue Öyster Cult. Det er nok i stor grad liner notes i det medfølgende heftet som er kjøpsargumentet her, hvor Savage beskriver og setter ting i sammenheng og inn i et historisk perspektiv. (4 stjerner for utgivelsen i Record Collector #518: «A fascinating musical story, brilliantly curated.»)
  • 4 stjerner til Ryley Walker sitt nye album Course In Fable, lett eksperimentell og småprogga indie-folk-rock, laidback og sofistikert, behagelig men interessant lytting: «Whatever you want to call it, music like this is too inspirited and free to follow expectations … effortlessy elegant, each song filled with spacious nuances. It often conjures an imagery of unexpected beauty, sun-soaked sereneity in the wake of dusky days.» Et spennende nytt bekjentskap for min del, til tross for at Walker gjennom 10 år har skapt en ganske stor katalog av utgivelser. Her kommer mer til å måtte sjekkes ut, men det vil forundre meg om ikke Course In Fable blir stående som en av hans beste i mine ører. (Albumet får 5 stjerner i Record Collector #518: «Increasingly, he has folded jazz-informed jam band wig-outs, a proggy taste for tricky time signatures and heavy psych sounds into a distinctive mixture … we have his first masterpiece.»)