Kategorier
Lest

Record Collector #517, April 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • 4 stjerner til Al Stewart: Year Of The Cat (1976), som er nyutgitt på CD av Esoteric, og det viktigste bonusmaterialet her er en konsert fra Seattle, oktober 1976. Lydkvaliteten her er OK, men ikke helt topp. Kommer som 2xCD og en variant med DVD som har flerkanalsmiks og hi-res stereo.
    • 4 stjerner til Nick Cave & Warren Ellis sitt album Carnage, som da ikke er et soundtrack til en film, men det første albumet hvor de framstår som en duo med nye låter hvor Cave også synger. Albumet er et direkte resultat av pandemien og alt det karantenetiltakene har ført med seg, «a feeling of a life being half-lived», i følge Cave selv, som også sier at albumet «just fell out of the sky … like a gift.» Og det har blitt et strålende album: «It’s a majestic pairing, Ellis’ contributions prove every bit as lyrical and compelling as Cave’s, much of the music here holding a hypnotic quality, capturing the circular days of a plague year, but enlivened by unexpectcd flickers of sound, detours, charges.»
    • 4 stjerner også til The Coral sitt nye album: «Coral Island, a double record, recounts the faded glory of an imagined funfair isle … songs a bout migraines, maggots and men who look like plansta have been set to a genre-bendig mix of acid folk, 60’s psych, Mersebeat, stoner rock and spaghetti westerns.» Et vellykket konseptalbum med grom musikk og mye vellyd, som her videre sammenlignes med The Kinks og Village Green Preservation Society. (Anmelderen i Shindig! #116 er mer generøs og gir albumet full pott: «Musically they’ve never sounded more unified and happy. A triumph.»)
    • Nytt album fra Tomahawk, et av Mike Patton sine mange band/prosjekt. Tonic Immobility er det femte i rekken siden debuten fra 2001. Alt fra dem har vært solide metal/hardt-svingende saker med riff og rytmer som tar uventede avstikkere til krinker og kroker, så også dette nye: «The quartet’s not-so-secret weapon is guitarist Duane Denison, who clearly hasn’t lost the ability to churn out deliciously malevolent riffs since his days with legendary noise-rockers The Jesus Lizard.» Får også 4 stjerner her.
    • Enda en 4-stjerners omtale, denne gangen til boka Excavate! The Wonderful And Frightening World Of The Fall: «So while Excavate! is probably aimed more at the initiated than the casual observer, either way it’s a thoroughly engrossing, insightful and immersive trawl through the wonderfuly strange Fall-world.»