Kategorier
Lest

Record Collector #516, March 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • 5 stjerner til deluxe-utgaven av Black Sabbath Vol. 4, som kommer som en 5xLP eller 4xCD boks. I likhet med Paranoid boksen så finner vi også et konsertopptak med blant bonusmaterialet som ellers består av noen alternative mikser og studio outtakes, samt en bok/hefte. Prisen på CD-boksen er opp mot smertegrensen.
    • 4 stjerner til den nye 3xCD utgaven av Retrospektïw I-II-III, som er Magma konsertopptak fra 1980: «Boasts the definitive versions of Mëkanïk Dëstruktïẁ Kömmandöh and Theusz Hamtaahk«. Disse sporene klokker da inn på henholdsvis 36 og 40 minutter, og dette var en 3xLP utgivelse da Southern Lord gav den ut på vinyl i 2017, mens da de opprinnelig ble gitt ut i 1981 kom som en separat dobbel-LP (1&2) og enkelt-LP (3). Denne nyutgivelsen på CD har også med et bonusspor.
    • «Second Opinion»-spalten tar for seg album som fikk ufortjent mye tyn opprinnelig, men som i etterpåklokskapens bakspeil blir sett på med nye øyne. Denne gangen er det Lou Reed og Metallica samarbeidet Lulu fra 2011 som får fokus: «Lulu has been unfairly underappreciated … this isn’t meant to be an easy listen, neither Metallica or Reed failed in what they set out to do.» Jeg fikk lyst til å sjekke ut albumet på nytt, men ser at vinylutgaven har begynt å bli ettertraktet nå …
    • 3 stjerner til en ny bok om norsk black metal. Ross Hagen har en mer akademisk tilnærming til stoffet i sin bok A Blaze In The Northern Sky: «His exploration here of black metal’s appeal as a form of contemporary Nordic folk music, and his theoretical deliberations on the scene’s «romantic» and «modernist» aspects, are both forthright and stimulating.»