Kategorier
Lest

Shindig! #112

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • En-sides artikkel om Nirvana i anledning den massive 6xLP boksutgivelsen Songlife fra Madfish. Det er selvfølgelig en flott sak, hvor vi også finner et album med uutgitte spor og en 52-siders bok, men for de som er mest interessert i de to første albumene fra 60-tallet (og kanskje spesielt UK psykedelia-klassikeren The Story of Simon Simopath (1967), så er den tidligere nevnte 2xCD utgivelsen Rainbow Chaser fra 2018 et langt rimeligere alternativ, som også har en god del bonusmateriale og et 24-siders hefte. (Får 5 stjerner i Record Collector #515: «For thos less familiar with Nirvana it is the first three albums that hold all the aces.» Det vil si at også tredjealbumet To Markos III aka Black Flower fra 1970 bør sjekkes ut i tillegg til andrealbumet All Of Us fra 1968. Black Flower er for øvirg også gitt ut på nytt av Esoteric, med bonusmateriale.)
  • 4 stjerner til Head Music 2, denne gang en trippel-LP fra Fruits de Mer. Konseptet her er nye cover-versjoner av krautrock-låter fra 70-tallet. Artistene som covres er blant andre Amon Düül I og II, Faust, Kraftwerk og Can. Og som forrige gang er resultatet mer enn godkjent: «Anyone in tune to lengthy guitar solos, bombastic drumming, gypsy violins, and swirling, proggy organ and spacey synth workouts will find much to enjoy.»
  • 4 stjerner til Beeswing: Fairport Folk-Rock And Finding My Voice 1967-75, som er en selvbiografisk bok fra Richard Thompson: «He recounts his immersion in London’s late 60’s underground music scene, the formation of Fairport Convention and their subsequent re-tooling of British folk music in such a matter-of-fact tone that one starts to feel that this stuff simply happened to him, rather than him being one of its key engineers.» Waterstones UK fristet med signerte eksemplarer av denne, men litt skuffende at signeringen her var en lapp som var klistret inn i boka, og selve signaturen var semre greier, noen uleseselige snurrer. Men boka kan selvfølgelig anbefales åkkesom.