Kategorier
Lest

Record Collector #514, January 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • Tom Jones er nok i grenseland av mitt musikalske interessefelt, men enkelte av hans (mange) hits snek seg inn tidlig i barndommen, gjerne gjennom lytting til radio, eller lytting på singler hos tante og onkel. Ofte var det slik at jeg først mange år senere oppdaget hva jeg faktisk hadde lyttet til. Så låter som «Green Green Grass Of Home» og «Delilah» sitter fremdeles godt hos meg, og det er ikke til å stikke under en stol at Tom Jones har sunget inn mange gode poplåter. Stor artikkel her i anledning 17xCD boksutgivelsen The Complete Decca Studio Albums, hvor Jones også beskriver artige møter med Elvis Presley og Frank Sinatra. Den inneholder også Hide & Seek: The Lost Collection og et hefte, og er såpass rimelig priset at den frister litt.
    • 5 stjerner til Buzzcocks 12×7″ boksen Complete UA Singles 1977-1980: «As a singles band, Buzzcocks were indeed extraordinary as this remastered box set of vinyl 45s once again demonstrates … everyone needs to own this collection in some form or other (but get the albums as well, they’re brilliant).» LP-samleren Singles Going Steady (1979) er et godt alternativ for å få dekket opp en del av låtene her, og senere CD-utgaver av de albumet kommer også i med utvidet innhold. Det finnes også deluxe 2xCD utgaver av albumene som inkluderer singlene, men denne 7″ boksen er selvfølgelig en lekker sak i seg selv, med 36-sider hefte av Clinton Heylin.
    • 4 stjerner til Amy Winehouse: The Collection. Dette er en nyutgivelse på CD-formatet (5xCD) av 8xLP boksen som kom i 2015. Den er vel utgått nå, derfor blir denne ganske rimelige prisede CD-utgivelsen et fint alternativ. Om lydkvaliteten/mastringen er vesentlig bedre for vinylboksen sin del, er vel usikkert. Inneholder en konsert fra 2007 og en CD med remikser, i tillegg til albumene Frank (2003), Back To Black (2006) og Lioness: Hidden Treasures (2011).
    • 5 stjerner til Times & Sounds: Germany’s Journey From Jazz And Pop To Krautrock And Beyond, ny bok fra Jan Reetze: «I’m a huge fan of German music and have shelves full of vinyl and books on the subject from Julian Cope’s Krautrocksampler to David Stubbs’ Future Days. Now, though, all of those book are rendered redundant … Times & Sounds is the best book on German music … a must -have book for anyone interested in modern German music.»
    • 4 stjerner til boka 1984: Pop’s Dividing Year fra David Elliot: «Warm and well-written – Elliot know his onions and revels in joining the dots; esoteric, exhaustive and thoroughly enjoyable, 1984 hits the spot. It is on a par with Jon Savage‘s 1996 and David Hepworth‘s 1971.» De to sistnevnte er også verdt å sjekke ut, om de ikke står i bokhylla di allerede.