Kategorier
Lest

Record Collector #515, February 2021

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

    • 5 stjerner til Steven Wilson sitt nye album The Future Bites. Vel, jeg er stor fan av Porcupine Tree, og spesielt psykedelia-perioden fram til og med The Sky Moves Sideways (1994), som står som et høydepunkt for meg. Men jeg har fulgt dem hele veien, selv da de ble litt for opptatt av å føye det amerikanske publikummet som etter hvert omfavnet dem, og det dro litt for mye mot metal, etter min smak. Wilson sin solo-karriere derimot har også fulgt med mer enn et halvt øye, men To The Bone (2017) hoppet jeg over, og det gjelder nok The Future Bites også. Musikalsk sett er det ikke så mye her som fenger meg nok til at jeg biter på. Tekstene ser ut til å være typisk Wilson, lettere angstfylt og fremmedgjort innoversyn, kanskje noe i kontrast til den glatte musikken/produksjonen, eller kanskje ikke. Temaene er relevante, men Wilson er nok en større musiker enn tekstforfatter, og det har jo heller aldri vært tekstene til Porcupine Tree som har vært attraksjonen for min del.
    • De fleste av bøkene i On Track – Every Album, Every Song serien fra Sonicbond får godt skussmål, så også bøkene om The Clash («this well written, absorbing book also covers compilations, rarities, selected bootlegs, films and videos and band member biographies») og Thin Lizzy («puts their 13 albums under the microscope, collecting up the various outtakes and B-sides along the way»), som begge får 4 stjerner her. Sistnevnte er for øvrig skrevet av Graeme Stroud, som også gav ut en lignede bok om Status Quo (Song by Song) for noen år tilbake.
    • UK-zina Grim Humour sine 10 første utgaver er samlet i boka Grim Humour 1983-1987: «One of the best, rising from the undrground to become the go-to place for news on al lthings goth, industrial and post-punk.» Her finner du lange og tilnærmet uredigerte intervjuer med artister som The Fall, Killing Joke, Crass, Coil, 400 Blows, Sonic Youth, In The Nursery, Head Of David, Virgin Prunes, The Damned, Nick Cave, The Ramones, And Also The Trees, Alternative TV og Big Black.