Kategorier
Lest

Shindig! #111

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Artikkel om The United States Of Existence, Baltimore band som gav ut et album, Introducing, i 1986. Dette blir nå gitt ut på nytt av spanske Guerssen, under tittelen The Psychedelic Yesterdays Of Tomorrow, som da også inkluderer singelen Anything Goes fra 1984. I artikkelen sammenlignes de med The Dukes Of Stratosphear (XTC). USE er også god neo/retro-psykedelia, men jeg synes låtene blir litt for like, kanskje på grunn av den noe masete bruken av orgel/Farfisa. Nå er jo dette ofte en av hovedingrediensene i fuzz/garasje-psykedelia, så andre vil sikkert synes at dette er bare stas. For min del holder det å ha USE representert i samlinga i fine samlinger som Children of Nuggets og Electric Psychedelic Sitar Headswirlers.
  • 4 stjerner til Deutsche Elektronische Musik 4: Experimental German Rock And Electronic Music 1971-83, som da er del 4 i en flott serie fra Soul Jazz Records. Utvalget er ikke strengt «elektronisk», her finner vi like mye kraut/prog hvor en vanlig rock-besetning er utgangspunktet. Med navn som Can, Agitation Free, Amon Duul II, Michael Rother, Conrad Schnitzler, Roedelius og Harmonia. Denne serien får mye skryt andre steder også. Alle volumene kommer både som 2xCD med hefte, eller 3xLP/2xLP, med liner notes på innsiden av utbrettsomslaget.
  • 5 stjerner til dokumentarfilmen om Miles Davis, Birth Of The Cool: «Peppered with insights and reflections from sidemen, contemporaries and fans including Jimmy Cobb, Ron Carter, Herbie Hancock, Wayne Shorter, James Mtume, Quincy Jones and Carols Santana … this is celebration of a musical visionary for whom the very notion of standing still was heresy.»