Kategorier
Lest

Shindig! #110

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Labre 3 stjerner for 50th Anniversay Deluxe Edition av The Doors sitt album Morrison Hotel (1970): There is no way of sugar-coating this; the deluxe package is simply not worth the asking price … of anyone’s money.» Noe av kritikken skyldes nok at man ikke kan få kjøpt bonusmaterialet som strekker seg over 2 CD-er uten samtidig å måtte kjøpe LP-en, som kommer som en samlet pakke. Fans vil nok likevel ha interesse av de ulike studio takes-ene som finnes av ulike låter her.
  • 4 stjerner til Esoteric 7xCD boksen Unconscious Power: An Anthlogy 1967-71, som samler alle albumene til Iron Butterfly fra denne perioden, og plusser på med noe bonusmateriale (singler) og konsertopptak (to Fillmore East konserter fra 1968). Jeg har aldri hatt noen album av dette bandet i samlinga, og det har heller ikke fristet spesielt, men det spørs om ikke anmelderen her setter fingeren på noe av årsaken: «The odds are fairly good that you base your opinion of this particular ensemble way to heavily up on one particular 17-minute song. And that’a shame, for there’s a lot more here.» Han snakker da selvfølgelig om «In-A-Gadda-Da-Vida», og jeg må innrømme at jeg føler meg truffet. Prisen på denne boksen er såpass rimelig at dette blir en fin anledning til å bli nærmere kjent med bandet.
  • 5 stjerner til nok en svær og omfattende King Crimson boks, The Complete 1969 Recordings inneholder 20 CD-er, 4 Blu-ray disker, en DVD og en DVD-Audio. Jeg går ut fra at noe av bonusmaterialet her også befinner seg på 50th Anniversary Box Set (4xCD+Blu-ray, 2019) av In The Court Of The Crimson King, men dette er en uttømmende samling av studio-takes/sessions, pluss hele sju konserter. Det er også noen få BBC sessions opptak som låter ganske så bra, men av de sju nevnte konsertene er det vel bare en som kan sies å være med noenlunde OK lydkvalitet. De andre er sikkert likevel historisk interessante for blodfansen, som du må være en av for å gå for denne.
  • 5 stjerner til dokumentarfilmen om historien om Ronnie Scott’s Jazz Club, legendarisk konsertsted i London som åpnet i 1959. Filmen er regissert av Oliver Murray og heter simpelthen Ronnie’s. Tror ikke den er tilgjengelig på noen strømmetjeneste eller på fysisk format foreløpig, men det kommer nok.
  • Helt siden jeg fikk det forrykende debut live-albumet til Nine Below Zero i hus i 1980, har det vært en stor favoritt når vi snakker om britisk gitarbasert bluesrock. Oppfølgeren og studiodebuten Don’t Point Your Finger fra året etter var en ørliten skuffelse, mens Third Degree fra 1982 knapt nok snurret på min platetallerken. Nå er de ute med det som ser ut til å være en super dobbel konsertutgivelse: Live At Rockpalast 1981 & 1996 (2xDVD+3xCD). Får 4 stjerner her: «This complete set is a breath-taking introduction to new fans and a welcome addition for old. With the likes of Gerry McAvoy (Rory Gallagher bassist), Lou Martin (Gallagher keyboardist), Brian Robertson (Thin Lizzy), Robbie McIntosh (Pretenders) and Paul Rose on stage you know this is a musical feast not to be sniffed at.»