Kategorier
Litt av hvert

Record Store Day 2018

Record Store Day 2018

Lørdag braker det løs igjen med Record Store Day! I utgangspunktet var dette et arrangement for å støtte de fysiske platebutikkene. Enkelte vil kanskje si at det i løpet av årene har utviklet seg til å bli en arena hvor de store plateselskapene spyr ut meningsløse utgivelser i «limiterte» opplag som er så store at de ikke selger ut på mange år, men det er ikke til å komme unna at for den store massen av vinylinteresserte så er RSD jevnt over en festlig dag. Her hjemme er Big Dipper og The Garden to gode alternativer også for de som ikke har mulighet til å stille opp fra morgenen av i disse fysiske butikkene, for begge legger ut en del av RSD-utgivelsene i nettbutikkene utover dagen på lørdag og videre i helgen. Langt fra alle RSD-utgivelser importeres på denne måten, så i enkelte tilfeller må man ty til utenlandske forhandlere. Et tips her kan være at man har litt is i magen og ikke betaler overpris på Discogs eller eBay for objekter de første dagene etter RSD.

Med stort og smått er det sannsynligvis mer enn 600 titler som slippes denne dagen, en komplett oversikt som inkluderer absolutt alle er vanskelig å finne, men her følger lenker til en del lister som i sum skulle gi et bra overblikk.

Med så mange utgivelser som slippes denne dagen skal det godt gjøres at man ikke finner noe av interesse, så her er det bare å sette opp sin egen shoppingliste og ønske seg selv happy hunting!

Av norske utgivelser er det kjekt å se at Sigrid: Don’t Kill My Vibe EP som slippes på rød vinyl er ganske så profilert der ute, både BBC og NME (i lenkene over) kjører med bilder av Sigrid i sine oversikter, så denne vil nok selge unna (men opplaget er ikke oppgitt).

Årabrot sin Sinnerman 12″ slippes på både farget og svart vinyl. Big Dipper lister denne allerede, ikke som en RSD-utgivelse, men den er inkludert i den svenske RSD-listen over.

Det samme gjelder Thom Hell 12-tommeren Love Is Gone.

The Boys (med Casino Steel) sitt selvtitulerte debutalbum fra 1977 slippes i 1000 eksemplarer på «Sick-On-You»-inspirert «vomit splatter vinyl». En utgivelse som bør finne veien inn i noen norske hjem.