Kategorier
Lest

Record Collector #455, July 2016

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 5 stjerner til deluxe nyutgivelsen av Adam & The Ants: Kings Of The Wild Frontier, men det hjelper ikke for min del, var aldri på min liste. Og bonusmaterialet som medfølger i form av et konsertopptak har ikke akkurat imponerende bra lyd.
  • De som ikke fanget opp den originale luksuriøse boksutgaven av Fuzzy Warbles, samlingen med demoer og uutgitt materiale fra Andy Partridge (XTC, Dukes of Stratosphear), har nå muligheten til å snappe opp det eminente innholdet i enklere innpakning, fordelt over to 3-CD utgaver.
  • Genesis-komplettister vil sikkert glede seg over en ny 4xCD utgave av Anthony Phillips sitt album Sides (1979), men bonusmaterialet består stort sett av ulike mikser. Står over for min del, jeg har investert i Harvest Of The Heart;  An Anthology (2014), en flott 5xCD boks som dekker hele karrieren og også inneholder de beste låtene fra Sides.
  • Nevnte tidligere at jeg angret på at jeg solgte Moon Safari LP-en til Air, men savnet blir litt mindre nå når Twentyears samleren deres er ute. Finnes en del ulike varianter, men jeg klarer meg lenge med den vanlige 2xLP varianten, som også inneholder de kuleste låtene fra debuten.
  • Stjernerangering har falt ut for omtalen av Principal Edwards sitt album Round One (1974), nå ute på CD fra Esoteric, men jeg regner med at det minst er snakk om en firer. Oppsummert slik: «At times it sounds like a Play For Tody soundtrack for the underground. Produced by Pink Floyd’s Nick Mason, it teems with whimsy; closer to Syd than Roger, but overall, nearest perhaps to Caravan.» Og i følge brukerkarakterene på Prog Archives er Round One et bedre album enn deres to tidligere, da som Principal Edwards Magic Theatre.
  • Swans sitt siste album i nåværende konstellasjon står selvfølgelig allerede i hylla. The Glowing Man er et solid semikolon i Michael Gira sin lange karriere. Nå er det bare å glede seg til hva Swans blir i neste manifestasjon.
  • Nyutgivelsen av Todd Rundgren 3xCDen For Lack of Honest Work; A Live History, 1971-2006 som først ble gitt ut i 2010, kan snappes opp for en såpass rimelig penge at det blir vanskelig å holde seg unna. 3 stjerner fra RC er nok i underkant.
  • Nå er de tidligere nevnte nyutgivelsene av Yardbirds aka Roger The Engineer ute, får fem stjerner her. Da er det bare å bestemme seg for om man skal gå for 2xCD utgaven eller henholdsvis mono/stereo vinylutgaver. Foreløpig ikke så mye finne på Hoffman forum for å hjelpe til her, men det kommer nok.
  • I likhet med Shindig! så omtaler også RC norske Perry Dear & The Deerstalkers sine tre singler på Jansen Plateproduksjon i strålende ordelag.
  • Jeg har hørt historien om hvordan man i Sovjetunionen bootlegget musikk ved å utgi musikken på brukte røngtenplater (!). Resultatet ble lo-fi så det holdt, og de glade amatør-produsentene utsatte seg for strålingsskader. Det er denne fascinerende musikkhistorien fra bak jernteppet vi får servert i boka X-Ray Audio; The Strange Story Of Soviet Music On The Bone. Garantert fascinerende lesning.