Kategorier
Lest

Shindig! #57

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Beach Boys: Pet Sounds 50th Anniversary boksen har fått både forsida og en helsides 5-stjernes omtale. 4xCD+1xBlu-ray, og sannelig kommer også hhv. stereo og mono vinyl. Nå kom jo Analogue Productions nylig med sine mono og stereo vinylutgaver av Pet Sounds, skal vel noe til at disse nye fra Universal topper dem, men boksen er aktuell for innkjøp siden jeg ikke har Pet Sounds Sessions boksen.
 • Den kommende boksen Evening Blue dekker Chris Wood (Traffic, saksofon, fløyte, etc.) sin karriere i utvalg over 4 CD-er pluss at den inneholder en LP med hans til nå uutgitte soloalbum samt en 200+ siders innbundet bok. Flott sak fra Hidden Masters. Første opplag i 1000 nummererte eksemplarer.
 • Bra gitar-twang og frisk retro fra Dead Coast sin «moody, melodic mix of psycho, surf, blues» på debuten Shambolic. Fenget meg mer enn The Mystery Light sitt mer fuzza garasje-retro uttrykk på sin selvtitulerte debut.
 • Stor artikkel om The Fuzztones. Deres Lysergic Emanations hører hjemme i enhver garasjesamling!
 • Artikkel om tidlig reggae fra Jamaica med psykedelisk tilsnitt («Thoroughbred Sounds»), lister en del singler. Finnes sikkert en del gode samlere/bokser der ute fra Trojan etc. som burde sjekkes ut nærmere.
 • Svær artikkel om The Grande Ballrom i forbindelse med den nye filmen Louder Than Love: The Grande Ballroom Story. Konsertstedet i Detroit med stor betydning for The Stooges, MC5, The Amboy Jukes og flere. DVD-en får 4 stjerner lenger bak i bladet også. Må sees!
 • For de som ikke kjøpte Jethro Tull: Aqualung – 40th Anniversary Collector’s Edition som kom i 2011, er Adapted Edition en langt enklere og rimeligere sak, med mye av det samme innholdet fordelt på 2 CD-er og 2 DVD-er.
 • Rhino har kommet med flere flotte liveutgivelser på vinyl med Grateful Dead. Red Rocks 7/8/78 er foreløpig bare tilgjengelig som 3-CD. Inngår også i July 1978 – The Complete Recordings, det utsolgte 12xCD settet, også fra Rhino. 5 stjerner for 3xCD-en, lov å håpe på en vinylboks!
 • Esoteric har gått grundig til verks med The Move sine album. Har tidligere nevnt deres nye CD-utgaver av Move (1968, 3xCD) og Shazam (1970, 2xCD), her omtales også Looking On (1970, 2xCD) som inkluderer et vell av bonusmateriale, samt EP-en Something Else From The Move (1968, CD), som også er kraftig utvidet. 
 • Superior Viaduct gir ut Suicide sine to klassiske (begge får 5 stjerner her) album fra hhv. 1977 og 1980 på nytt på vinyl. Mangler den andre, så dette kan være en god mulighet til å komplettere. Originale pressinger blir fort dyrere.
 • Reklamen for repressen av Constantine sitt album Day Of Light fanget interessen. De første 300 eksemplarene som ble gitt ut i fjor forsvant fort, så nå er et nytt opplag på 1000 eksemplarer klar. Constantine Hastalis er en singer/songwriter fra Chicago, og Day Of Light høres ut til å være et svært vellykket og vellydende soft vestkyst/folk/psych album. Singelen «Worshipping The Sun» / «Blue Iris Baby» fra 2015 kom også i 300 eksemplarer og er utsolgt, men kan fremdeles bestilles fra gode europeiske nettbutikker som f.eks. Greatest Hits i Tyskland.
 • Over til omtaler av ny musikk. Bright Curse sitt album Before The Shore er gitt ut på labelen med det betegnende navnet Hevisike, får fire stjerner her, men deres hardrock-retro funker ikke for meg. Litt Zeppelinsk vokal og ganske uoriginale låter, men de skal ha for en ganske gjennomsiktig og lite fjasete produksjon.
 • 5 stjerner til The Golden Grass for deres album Coming Back Again. «Prepare to have a hole blown clean through your skull with this, the second helping from Brooklyn’s psychedelic blues-rockers» sies det innledningsvis. Well, det er en overdrivelse, synes det var middels bedagelig trøkk dette, ut fra forventningene som skapes her. Varierte låter, fet gitarlyd og gode harmonier, kan muligens strekke meg til en firer selv, på en god dag.
 • Red Bouquet Fair er tredje album fra Leicester-bandet The Junipers, men bare det andre som har kommet på vinyl tror jeg. Har deres forrige, Paint The Ground, som i likhet med dette nye slippes på vinyl fra den fine psych-pop labelen Sugarbush Records, som også har gitt ut norske Caddy (Tomas Dahl) på vinyl. Lett «pastoral» soft folk/psych, varmt og melodisk, fullt av flotte harmonier, høres ut som en svært bra oppfølger dette!
 • Da jeg først var over hos Sugarbush la jeg merke til at de er ute med mer snadder. Blant annet er det ute med Pugwash sitt første album Almond Tea på vinyl. Skal også sjekkes ut.
 • Fire stjerner til Lola Colt sitt nye album Twist Through The Fire. Litt mørkere psych dette, sterk vokal fra Gun Overbye, minner om Siouxsie står det i omtalen. Stemmer vel det, men da starter jeg heller med å komplettere meg der.
 • The Monkees er tilbake med nytt album! 20 år siden forrige (Justus), på Good Times får de drahjelp på låtskriversiden fra blant andre Andy Partridge (jippi!), Paul Weller (well …) og Noel Gallagher (host …). Partridge sitt bidrag You Bring Me Summer har gode XTC-vibber, mens Gallagher og Weller har slått seg sammen med «Birth of an Accidental Hipster», koselig den også, og koselig er kanskje beskrivende for hele albumet. Fans gir nok tommelen opp, i likhet med Shindig!, som gir fire stjerner.
 • En del utgivelser med Soft Hearted Scientists har havnet i samlinga fordi det har vært den flotte Fruits de Mer labelen som har stått bak utgivelsene. Nå er de ute med sitt (i følge Shindig!) syvende album, Golden Omens, og med fem stjerner her befester de stillingen som et av de mest solide navnene i britisk psykedelia. Ikke vinyl foreløpig, men 2xCD.
 • Norske Perry Dear & The Deerstalkers får fire stjerner for alle sin tre singler, som nylig ble sluppet på Jansen Plateproduksjon. Alt ekstremt retro, fra image til musikk til layout på singlene. Godt gjennomført tidsreise tilbake til tidlig 60-talls beat.
 • Fem stjerner til Ulysses sitt album Law and Order. Nevnte referanser er Thin Lizzy, Sailor og Wings. Kunne ikke høre så mange spor etter Thin Lizzy, middels bra powerpop vil jeg si, spenstig, variert og fine gitarer.
 • Like mange stjerner til The Above og There Is A Reason, som er en 10-tommers vinyl EP. Kul retro freakbeat, svingende og melodisk, gode vokalharmonier. The Above er fra New York, men kraftig UK 60-talls inspirert. De to fargede variantene på 100 eks. hver er borte, men svart vinyl i 300 eks. er tilgjengelig. Men porto til Norge er på vanvittige 185 kroner for denne fra Hidden Volume Records, så her bør nok en annen kilde lokaliseres.