Kategorier
Lesestoff

Fire Magazine #1 & #2

Jeg har tidligere nevnt den italienske heavy/psych fanzina Vincebus Eruptum, et pent lite enmannsforetak i A5-format. Sjangeren står utvilsomt sterkt i landet for nå er storebroren lansert. Fire Magazine kommer i A4-format og framstår som en langt mer profesjonell trykksak selv om de som står bak åpenbart har den typiske fanzine-lidenskapen i behold. Med sine 80 sider har dette blitt det rene bonanza for de spesielt interesserte. Og da ikke bare innenfor heavy/psych og relaterte sjangere som doom, stoner, sludge, men også 70-talls hardrock generelt. En stor bolk av innholdet består av intervjuer, men du finner også lange artikler og presentasjoner, og selvfølgelig plateomtaler, alt ryddig organisert og presentert flott og fargerikt. Annonsene fra labler og festivaler blir lett en integrert del av helheten.

Av innholdet i de to første utgavene kan nevnes Blue Cheer (der har du linken til lillebror-zina!), Hawkwind (på forsida), Monster Magnet, Blood Ceremony, Spiritual Beggars, Saint Vitus, Hexvessel, Sourvein, Black Mountain, Candlemass, Rival Sons, Purson, Coven, Fu Manchu, Grand Magus, og Electric Citizen, for å nevne noen. Også interessant er at de ser ut til å kjøre en serie med fokus på omslagskunst og plakater, og først ut er Arik Roper (Earth, Sunn O))), Sleep, etc.) og i nummer to presenterer de Rick Griffin (sentral psykedelisk plakatkunstner i 60-tallets California, knyttet til bl.a. Grateful Dead). De har også fått med seg norske Brutus sitt ferske album Wandering Blind, som er omtalt i nummer to. Alt i alt mye snadder å finne i Fire Magazine, som kan bli et Shindig! for de med litt tyngre rockefot, med utgivelse annenhver måned.

Lederen i første nummer gjør det klart at Fire Magazine ikke ønsker å publisere innhold på nett, men i stedet gjøre magazinet til en fysisk utgivelse og opplevelse: «We don’t favor CDs or MP3 … we worship vinyls, limited editions, with creative packaging.» Videre: «We won’t sell it through regular kiosks and newspaper stalls, we want to sell and distribute it on our site and through dedicated distributors and mail orders.» Du finner derfor ikke Fire Magazine på Narvesen og neppe hos noen andre norske forhandlere foreløpig, så du må nok gå direkte til  RockHard (Italia) eller til finere nettbutikker som Forced Exposure (US) og Dusty Groove (US) for å få tak i bladet. Men kanskje i hyllene til Tiger etter hvert?

Fire Magazine

Fire Magazine