Kategorier
Norske utgivelser

Fru Pedersen: 1992-2002 LP ltd 500

Fru Pedersen: 1992-2002

Medlemmene i Trondheimsbandet Fru Pedersen kommer opprinnelig fra Narvik og Kabelvåg, så man kan vel også kalle dem et Nordlandsband. De gav ut fire album i perioden 1995-2002, men bare debuten kom på vinylformatet. Dobbelt-LP-en Blandt kløver og sopp fra 1995, på deres egen label Datura Records, har blitt et etablert samleobjekt som slett ikke er enkel å finne i dag, opplaget på 500 eksemplarer ble raskt utsolgt. Også deres senere CD-utgivelser er vanskelige å finne i dag, og enkel er heller ikke splitt-vinylsingelen med Thule fra 1997 («Når kattan går i hunnan») på fra Underground Records. Bak den labelen stod Robert Dyrnes, som nå også har vært involvert i å trekke bandet fram i lyset igjen. Både med konsert på årets Bukta-festival, og ikke minst denne flotte utgivelsen på dobbel vinyl, som Datura Records og Bukta Records har samarbeidet om. Fru Pedersen 1992-2002 samler utvalgte låter fra deres fire album fra denne perioden, pluss litt til, og gir et godt bilde av hva bandet hadde/har å by på. Energisk punk-funk-metal kan kanskje være en generell samlebetegnelse for kuttene på LP nummer 1, med låter fra Blandt kløver og sopp (som ble spilt inn i perioden 1992-94) og Kvinner fra i fjor (1996). Prog-elementene vokser seg litt tydeligere på LP nummer 2, med kutt fra Ta imot en utstrakt fot (1998) og Kos å lev (2002). Siden dette var et band med mange fuzzpedaler men en defekt bremsepedal, kan det bli intens lytting til tider, men kjedelig blir det aldri. Deres spenstige norske tekster er trykket på innsiden av utbrettsomslaget, det bidrar også til å gjøre dette til en oppsummering av Fru Pedersen som lett kan anbefales.

Prikken over i-en som mangler er et hefte med historien om bandet. Dette er et lite savn, når man ellers med stor flid har dokumentert opphavet til de utvalgte innspillingene. Opplaget til denne vinylutgivelsen er på 500 eksemplarer, 200 på hvit vinyl, 200 på grå og 100 på eksklusiv gullfarget vinyl. Den siste varianten ble stort sett solgt i Tromsø, og er vel borte nå. Variantene på hvit og grå vinyl er kanskje mer smakfullt avstemt med det ganske enkle omslaget hvor grått og hvitt dominerer, så det er vel ingen grunn til å gå på veggene om man ikke får tak i den mest limiterte varianten denne gangen. Kan kjøpes på Backbeat i Tromsø, og bestilles over nett fra Tiger, Big Dipper eller The Garden.

Fru Pedersen: 1992-2002

Fru Pedersen: 1992-2002