Kategorier
Norske utgivelser

Octopus Tree / Nagant: Split 7" ltd 100

Octopus Tree / Nagant

TRD Collective er navnet på en serie med splitt-singler gitt ut på labelen Blacktrees Collective. Sentral initiativtaker ser ut til å være bandet Octopus Tree. Kato Holgersen og Stian Rosvoll har musikalske røtter tilbake til 90-tallet og Art By Machinery og Cantaloupe, mens Rakel Aurjord (i dag vokalist i Bodø-bandet Nagel) har en fortid i Dubel Darr fra Rognan, senere Trondheim, hvor Blacktrees Collective også har sin base. Denne serien av 7-tommere har fokus på å «slippe eksklusivt låtmateriale med band og musikere fra en tid da det ble trykket lit vinyl», og det må jo kalles et prisverdig prosjekt. Octopus Tree bidro for øvrig med kuttet «Suburbia» på samle-CD-en som fulgte med gatemagasinet Sorgenfri sin utgave fra august i fjor.

På denne første utgivelsen i serien deler Octopus Tree plassen med Nagant. Jeg er litt usikker på i hvor stor grad de har bidratt på/mikset hverandres respektive låter her, men Nagant sin «The Pale Girl Inside the Omega Radar» beveger seg litt bort fra garasjerock/americana sjangeren jeg leser de vanligvis befinner seg i. Her danner monoton bass og stødige rytmer en base for en tekstløs kvinnelig vokal med atmosfæriske kvaliteter i retning av både goth og folketoner. Octopus Tree sin «Suburbia» er derimot småfunky og lett jazza elektronika, som sikkert kan minne om annen norsk litt kjølig trip-hop-pop fra årene rundt årtusenskiftet. To ulike men begge stemningsfulle spor, og en fin start på det som kan bli en spennende serie å følge. 7-tommerne i denne serien kommer alle i et begrenset opplag på 100 nummererte eksemplarer. Kan kjøpes hos All Good Clean Records i Trondheim, eller bestilles fra Blacktrees Collective v/Kato Holgersen.

Octopus Tree / Nagant 7