Kategorier
Utenlandske nyutgivelser

Höyry-Kone: Huono Parturi (LP, ltd 100, oransj)

Höyry-Kone: Huono Parturi

Finske Höyry-Kone var et nytt bekjentskap for min del, som jeg selvfølgelig måtte sjekke ut når norske Pancromatic nå er ute med vinylutgivelse av deres album nummer to. Opprinnelig gitt ut i 1997, men da bare på CD. Dette må vel kategoriseres som avant-prog, litt over middels hektisk til tider, og eklektisk så det holder. Kombinert med finskspråklige tekster blir terskelen kanskje litt høy for enkelte lyttere, men variasjonen albumet gjennom er det lite å si på. Her plukkes det og kombineres fritt fra musikkhistoriens hyller og musikalske stilarter. Artig med slike album der man aldri vet hva som dukker opp rundt neste sving. Litt utfordrende lytting til tross, albumet kan trygt anbefales for progfans som ikke blir skremt av litt berg-og-dal-bane både i forhold til stemninger, tempo og taktarter.

Som vanlig en lekker vinylutgivelse fra Pancromatic (underlabelen til Panorama), med 100 eksemplarer presset på lett spraglet oransj vinyl som står godt til utbrettsomslaget. Kommer også i svart vinyl, for de som foretrekker det. Kan bestilles fra Panorama.

Höyry-Kone: Huono Parturi