Kategorier
Norske nyutgivelser

Zaks LP ute nå

Når ikke norske labler tar oppgaven står heldigvis utenlandske aktører klare til å bevare og videreformidle den norske kulturarven på vinylformatet. Tyske Mayfair Music gjorde en OK jobb med sin Saft reissue, tyske Shadoks sine utgivelser av Rain og Dream var formidable, og det kan se ut som om sveitsiske Feathered Apple Records nå har gjort en kjempejobb med sitt rykende ferske Zaks album kalt Take Special Care. Ikke hørt om Zaks? Kanskje ikke så rart siden dette Vardø-bandet bare fikk gitt ut en eneste single («Too Young» / «Take Special Care») da de var aktive på 60-tallet. En demotape dukket senere opp, den ble gitt ut som Lost Tapes 1966, i form av en CD-utgivelse limitert til 300 eksemplarer. Det er disse opptakene som sammen med singelen utgjør denne nye og definitive Zaks utgivelsen. Feathered Apple har hatt tilgang til den originale demotapen og er etter sigende svært fornøyd med hva de har klart å få ut av disse opptakene, som opprinnelig ble tatt opp i en gymsal med en mikrofon. Omslaget ser også svært stilig ut, med retro flipback, og førsteopplaget på 500 eksemplarer kommer med plakat som forteller historien om bandet på baksiden. Mer om denne utgivelsen kommer når jeg har fått tak i den. Den vil dukke opp ganske snart fra en del norske vinylforhandlere, men kan allerede nå bestilles fra Clear Spot.

Zaks - Take Special Care