Kategorier
Utenlandske utgivelser

Larry Coryell: The Lift LP

Larry Coryell: The Lift

Gitarist Larry Coryell har vært svært produktiv helt siden starten på 60-tallet, og diskografien hans inneholder mye snacks for jazzrock/fusion fans, selv om han også har gitt ut mye innen andre og mindre elektrifiserte jazzsjangre. I 2011 kom Larry Coryell With The Wide Hive Players på vinyl, men ferske The Lift kan vel regnes som hans første fusion-utgivelse på en god stund, i hvert fall på vinylformatet. Et sprekt og variert album fra 70-åringen, en fornøyelse å lytte til. Mye god jazz og jazzrock fra de siste 20 årene finnes bare på CD, men vi kan jo håpe at enkelte utgivelser finner veien til vinyl etter hvert, både fra Coryell sin katalog og for eksempel fra Allan Holdsworth sin tilsvarende. Det er Wide Hive Records som står for vinylutgaven av The Lift, og det må vel sies at det er en ganske enkel sak, ikke utbrettsomslag og uten trykt innercover eller noen innlegg. Pressingen virker å være god, mitt eksemplar hadde litt svai og det var noen synlige flekker på vinylen, men ingen av delene påvirker avspilling nevneverdig. Ser ut som om den kan skaffes fra CDon, i tillegg til utenlandske leverandører som Amazon.

Larry Coryell: The Lift