Kategorier
Norske utgivelser

Arabs In Aspic: Pictures In A Dream LP ltd 100

Arabs In Aspic: Pictures In A Dream

De norske retro-progrockerne Arabs In Aspic har kommet til album nummer fire (eller er det fem?). Pictures In A Dream glir uansett fint inn i rekken av tidligere utgivelser fra dem, orgel/gitarbasert melodisk progrock med sterk inspirasjon fra 70-tallet. En fin samling låter dette også, bra balansert mellom roligere takter og mer rocka/hardrocka og riffbaserte komposisjoner. Ikke nødvendigvis så nyskapende, men solid håndverk på alle måter, som forventet. Det bør også nevnes at tidligere vokalist i Ruphus, Rune Sundby, bidrar (på et par av låtene tror jeg, dette er ikke spesifisert på vinylutgaven). Tre av de tidligere albumene har kommet på vinyl fra Pancromatic labelen (Panorama Records), Strange Frame Of Mind, Progeria og Far Out In Aradabia (de to siste samlet på en dobbel-LP), mens denne gangen er det italienske Black Widow Records som har fått æren. I følge bandets Facebook-side finnes det en limitert vinylutgave (på blå vinyl?) av albumet, men den regulære utgaven på svart vinyl er fin den også, med fargerikt utbrettsomslag selvfølgelig. Kan bestilles fra Panorama.

22.06.13: Jostein Smeby fra Arabs In Aspic gav meg litt nyttig informasjon. Varianten på farget vinyl kom i et opplag på 100 eksemplarer, og denne kom også med en booklet. Det viste seg også at labelen Black Widow faktisk hadde igjen noen eksemplarer av denne, så det kan være verdt et forsøk å kontakte dem. Vinylen har en dyp blå-grønn transparent farge, kommer dessverre ikke så godt fram på bildet nedenfor, men den ser lekker ut! Bookleten er også en pen sak, nesten i LP størrelse og delvis med fargetrykk.

Arabs In Aspic: Pictures In A Dream

Arabs In Aspic: Pictures In A Dream