Kategorier
Utenlandske utgivelser

Ghost: Infestissumam LP ltd 2000 blank vinyl

Ghost: Infestissumam

Ghost fikk en nyttig boost da Fenriz var tidlig ute og gav dem thumbs-up, men nå står de støtt på egne bein, signert til Universal med dette andrealbumet. Musikalsk er dette et ganske typisk album nummer to, de samme ideene gjentas, med bedre produksjon og litt strammere regi. Det vil si melodisk rock, fine harmonier, lett fordøyelige låter som bare hinter til metal i form av enkelte gitarriff, men både gitarer og trommer har et slør av silke over seg, alle skarpe kanter er polert bort. Tekstene derimot, og den visuelle presentasjonen, er like utilslørt «satanistisk» som tidligere, og det er vel også på image-siden at dette bandet scorer flest poeng. Til tross for at det okkulte her både er noe tegneserieaktig og virker svært markedsførings-spisset, gir dette likevel musikken en ekstra dimensjon, hvis man har sansen. Trekker man bort dette, sitter jeg igjen med en følelse av at det rent musikalske her ikke når helt opp. Mye her minner om det Blue Öyster Cult produserte i sine gullår, men ingen av Ghost sine låter når opp til deres beste. Likevel, et velprodusert og gjennomført album er det utvilsomt.

Denne skandinaviske utgaven av albumet på blank vinyl er presset i 2000 eksemplarer, med utbrettsomslag i solid papp med innlimt booklet, og kan trolig ennå bestilles fra Bengans, men de opplyser ikke spesifikt her hvilken utgave de selger. Kanskje er det denne utgaven Platekompaniet også har. De øvrige variantene på rød vinyl var det ikke mulig å bestille til Norge, men selvfølgelig kan disse kjøpes via eBay, Discogs og andre kanaler. Det er uklart for meg om disse utgavene har utbrett med innlimt booklet, så kanskje er denne «skandinaviske» utgaven et bra valg, den ser i tillegg ut til å være mer limitert enn disse øvrige variantene.

Ghost: Infestissumam

Ghost: Infestissumam