Kategorier
Norske utgivelser

Svarte Greiner: Black Tie LP ltd 500

Svarte Greiner: Black Tie

Svarte Greiner aka Erik Skodvin er ute med nytt album, Black Tie, som inneholder 2 sidelange stykker opprinnelig laget til en av Marit Følstads kunstinstallasjoner. Svarte Greiner er som alltid i en klasse for seg innen mørk ambient, og også på Black Tie er den visuelle innpakkingen med på å forsterke opplevelsen av en reise inn i et nokså dystert landskap. Dette er likevel en estetisk nytelse, et vakkert svart panorama males fram. På «Black Tie» flyter mørket rundt rustne cellotoner og strenger som plukkes og knipses på, mens «White Noise» er mer dronete, med vibrerende synthtoner i bunn- og mellomtonesjiktet, dissonant men rolig og minimalistisk. Langt fra hvit støy, selv om det nærmer seg en slags behagelig ambient dronestøy som bygger seg opp i metning mot slutten. Andre får utbrodere, jeg bare konstaterer at dette er nok en solid Svarte Greiner utgivelse, og det begynner å bli en del av dem!

Ambient på vinyl krever gode pressinger, og Miasmah skuffer ikke denne gangen heller, selv om mitt eksemplar var en smule ujevnt (pickupen duver litt opp og ned), spiller LPen supert med svært lite rillestøy. Kan bestilles fra Miasmah Recordings. Fin plakat medfølger også. Nå må jeg bare se å få bestilt denne nye zina til Marhaug hvor Skodvin er intervjuet.

Svarte Greiner: Black Tie