Kategorier
Norske utgivelser

Heroinne: Purpose Of Defeat / Run The Show 7"

Heroinne: Purpose Of Defeat / Run The Show

Heroinne fra Trondheim har sluppet de to korteste låtene fra sin Sweep Across The Big Black EP på 7″ vinyl. Med inspirasjonskilder som Thulsa Doom, Dozer, Kyuss og Sleep peker pilen definitivt mot stoner rock/metal, og «Purpose of Defeat» drar i gang med et riff som høres klassisk ut etter 10 sekunder. Stor feststemning fra begynnelse til slutt, med Lemmy type vokal, samkjørt riffing, en fryd å høre på. «Run The Show» holder denne stemningen ved like med fullt shuffle-kjør. De to andre låtene fra EPen, som ikke er med på vinylen, er av den seigere typen og atskillig lengre. De kunne like gjerne gitt ut hele EPen som en tolvtommer uten at det hadde gått utover slagkraften, for Heroinne har utvilsomt teft for gode låter, og ikke minst gode riff, som er essensielt i denne sjangeren. Jeg synes også jeg hører en gitarist med god bluesfot her, jeg tenkte på Billy Gibbons mer enn en gang i løpet av de fire låtene på EPen. Uten tvil en utgivelse fans av sjangeren bør forsøke å få tak i.

Singelen er gitt ut på Killed Dead Records, deres eget selskap går jeg ut fra. Jeg kjenner ikke til hvor stort opplaget er, men den kan kanskje ennå skaffes fra bandet selv eller muligens fra Big Dipper Trondheim. Denne burde selvfølgelig også vært til salgs hos Big Dipper i Oslo og deres nettbutikk …

Heroinne: Purpose Of Defeat / Run The Show

Heroinne: Purpose Of Defeat / Run The Show