Kategorier
Norske utgivelser

Darkthrone: The Underground Resistance LP

Darkthrone: The Underground Resistance

Darkthrone er tilbake! Denne gangen går de tilbake til andre halvdelen av 80-tallet og henter inspirasjon fra Celtic Frost og annen god heavy metal, speed metal, eller thrash metal fra den tiden. Kall det hva du vil for min del, jeg kommer uansett til kort både med referanser og kategoriseringer her, så godt bevandret er jeg ikke i metal-historien. Men at The Underground Resistance låter som ei kule, og er et solid tilskudd til Darkthrone katalogen har jeg metal-vett nok til å skrive under på. Albumet bugner over av solide riff, og er nok et argument for at Darkthrone er i en klasse for seg, ikke minst metal-ideologisk sett. Jeg tenker ikke si så mye mer om musikken her, kjøp heller en av blekkene som har Darkthrone på omslaget i disse dager hvis du vil vite mer om inspirasjonskildene bak albumet. Intervjuer med denne duoen er dessuten alltid artig lesning, og i siste Terrorizer antyder de til og med at det kanskje kan bli aktuelt med en live-opptreden. Jepp, en konsert, en gang. Det blir i så fall en begivenhet av dimensjoner.

Vinylutgaven fra Peaceville er en fin sak med utbrettsomslag, trykt innercover, en stor plakat og bra vinylpressing. Ikke uventet finner vi bilder av Fenriz på både ski- og fjelltur, og han fortsetter også tradisjonen med å inkludere noen av sine anbefalinger av andre gode metal-utgivelser på innercoveret. Alt man kan ønske seg! Kan kjøpes fra Big Dipper, Tiger, The Garden og Platekompaniet.

NB: Tøymerket på to av bildene nedenfor fulgte med for de som var tidlig ute med å bestille The Underground Resistance fra Burning Shed. Den afrikanske brevåpneren i mørkebrunt tre fulgte imidlertid ikke med, den er min, og egner seg utmerket til å sprette plasten av LPer!

Darkthrone: The Underground Resistance LP

Darkthrone: The Underground Resistance LP

Darkthrone: The Underground Resistance LP