Kategorier
Norske utgivelser

Bladed: Once We Were Wild LP ltd 300

Bladed: Once We Were Wild

Oslo-bandet Bladed er ute med sitt album nummer to, oppfølgeren til den kritikerroste debuten Mangled Dreams. Her serverer de nok et fint knippe låter som beveger seg mellom flere sjangre, uten at det går utover helheten. Enkelte ganger føles riktignok uttrykket nesten schizofrent, med forvrengt bass og dissonante gitarer på den ene siden og stemmen til Anita Kaasbøll på den andre. Tittelkuttet er et eksempel på det, en låt som ligger godt plantet på et bassriff som likegodt kunne kommet fra The Birthday Party. «We Walk Without Love» kan minne om både PJ Harvey og Madrugada, mens «Ode To Roy» mer enn hinter til Kate Bush. På en måte plasserer Bladed seg også mellom to andre band på samme label, -phy og I Love Winona, og kombinerer svevende, melankolske drømmepop-stemninger med det lett støyende og eksperimentelle. Selv om jeg trekker fram litt i overkant mange referanser her, så står Bladed støtt på egenhånd, og de har sydd sammen en fin oppfølger som bør inn på listene når det norske plateåret 2013 skal oppsummeres.

Crispin Glover Records står bak utgivelsen, vinylutgaven er limitert til 300 eksemplarer på lekker, dyp mørkerød vinyl, som matcher både omslaget og musikken, og inneholder albumet på CD, der med en ekstra låt. Kan bestilles fra Big Dipper eller Platekompaniet. NB: Bladed spiller på Big Dipper i morgen, lørdag 16. mars, og bestiller du LPen før den tid fra dem, får du et signert eksemplar.

Bladed: Once We Were Wild