Kategorier
Utenlandske utgivelser

B/B/S/ – Brick Mask LP ltd 500

FuzzLogic - B/B/S/: Brick Mask

B/B/S/ er en eksperimentell trio bestående av Andrea Belfi (trommer, electronics), Aidan Baker (gitar, bass) og Erik Skodvin (gitar). Baker kjenner vi fra ambient metal duoen Nadja, mens Skodvin forbindes kanskje mest med Svarte Greiner, hans dark-ambient alter ego, og ambient-elektronika-duoen Deaf Center. Skodvin står også bak den flotte labelen Miasmah Recordings, som står bak mange fine vinylutgivelser i den eksperimentelle retningen, også dette nye albumet med B/B/S/. Med Baker fra Nadja hadde jeg forventet mer bråk og hvit-støy gitarvegger, men her går det ganske rolig for seg, gitarene benyttes mest til å lage rolige stemninger, og i den grad bass er brukt, er det for å sette en droneaktig bunn. Belfi rammer det hele inn i løse rytmiske mønstre og svevende symbaler. Summen er ikke utpreget mørk heller, selv om det heller i den retningen, med drag mot det mystiske. En ganske behagelig lytteopplevelse, hvor man kan oppdage noe nytt ved gjentatte lyttinger, blant annet i det vage lydmalende samspillet mellom Baker og Skodvin sine gitarer. Som det meste Skodvin tar i, kan også B/B/S/ anbefales.

Vinylutgaven er en pen sak med trefarget omslag hvor fargene, som sikkert illustrerer de tre medlemmen, også går igjen i labelen, enkelt og elegant utført. Pressingen er også OK, selv om pick-upen beveger seg litt i høyderetning ved avspilling på mitt eksemplar, hadde ikke dette noe å si for lydkvaliteten, svært lite knitring å høre, noe som selvfølgelig er viktig for denne musikken. Utgivelsen er limitert til 500 eksemplarer og kan bestilles fra Sonic Pieces. Du kan i tillegg ta med 7-tommeren Half Moon, og likevel holde deg under tollgrensa.

B/B/S/ - Brick Mask LP