Kategorier
Utenlandske utgivelser

Beaulieu Porch: The Colour 55/Navy Blue 7" ltd 300

Beaulieu Porch: The Colour 55

Nok et innkjøp som en følge av en positiv omtale i Shindig! Magazine. Dette er etter det jeg kan forstå britiske Beaulieu Porch sin debut på vinyl, men de har også en selvtitulert CD ute, hvor disse låtene inngår. Vokalen på «The Colour 55» har en litt melankolsk karakter som gjør at låten minner om Cranes, og det er ikke bare på grunn av en lignende utstrakt bruk av romklang på stemmen. Men der Cranes drar mot det mørke, ser Beaulieu Porch oppover mot regnbuen, og melodien i refrenget her setter seg fint. «Navy Blue» tar i bruk velbrukte men fine akkordrekker, og smører på med forvrengt vokal og vibrerende instrumentbruk, ganske vakkert dette også.

Vedlagt følger kode for å laste ned ytterligere tre låter, også fra den nevnte CDen. «Keep On Screaming» er ganske fuzza psykedelia, mens «Greencroft Street» benytter et rustent piano og en svært bortprodusert vokal for å lage en slags falleferdig stemning, før den også glir over i samme type akkordprogresjoner som «Navy Blue», kan forøvrig minne om melodier vi kjenner fra Muse, men her i en litt mer lo-fi-aktig utgave. «Raspberry Babies» drar mer mot garasjerock, smårølpete men fremdeles psykedelisk.  

Jeg ble vel ikke helt overbevist av Beaulieu Porch sin psykedeliske kammerpop. Det virker som om fantasien er størst med hensyn til arrangementer og lydproduksjon, ikke selve melodiene, og jeg synes de overdriver bruken av forvrengt lyd, men de to låtene som utgjør selve singelen her er flotte, og verdt å sjekke ut. Utgivelsen er begrenset til 300 eksemplarer, kommer på lekker lilla vinyl, og kan ennå bestilles fra The Peppermint Hill. Debutalbumet til bandet slippes også forøvrig på vinyl snart.

Beaulieu Porch: The Colour 55