Kategorier
Utenlandske utgivelser

Horace: Waiting for the Moon 7" EP ltd 250

Horace: Waiting for the Moon

I går skrev jeg om The Darrow Mosley Band, her er mer nytt fra Shagrat Records: 7″ EPen Waiting for the Moon med Horace, et temmelig obskurt prosjekt som så dagens lys rundt årsskiftet 1970/71. Hovedmenn var Jim Mercer, gitarist/bassist i Tenement Blues Band and Uncle Bud, og Ric Parnell, trommeslager med fartstid i Horse og Atomic Rooster, og kjent fra en birolle i filmen Spinal Tap hvor han, som mange andre trommeslagere døde, Parnell av spontan selvantenning. På piano og gitar finner vi Andy ‘Ced’ Curtis som senere ble med i Rare Bird, og det Van der Graaf Generator relaterte prosjektet The Long Hello. Vel, historien rundt Horace med alle forgreninger dokumenteres inngående inne i utbrettsomslaget til EPen.

I likhet med The Darrow Mosley Band, ble det bare med tre demolåter også fra Horace, som her tilgjengeliggjøres for første gang. I presseskrivet sammenlignes dette musikalsk med Traffic, Caravan, Zappa og Stackridge. Tittelkuttet synes jeg minner mest om et litt søvnig Little Feat, men det er den enda roligere «See The Sun» som blir høydepunktet for min del, stemningsskapende og med en forholdsvis original melodi, litt mørk og low-key med fin flerstemt vokal, til tross for at det synges litt småsurt til tider. Den mer forglemmelige «Mongrel/Polyop» er uptempo og basert rundt fiolinen til Mike Piggott.

Shagrat skal ha honnør for super historisk research og nydelig innpakning, med fargerikt utbrettsomslag og innercover med bilder, men man skal vel ellers være svært interessert i rockhistoriens fotnoter for at den forholdsvis stive prisen skal stå i stil med det noe magre musikalske innholdet her. Når det er sagt, så hører jeg gjerne «See The Sun» igjen. Opplaget er begrenset til 250 eksemplarer og vil garantert selge ut over tid. Kan bestilles fra Shagrat Records.

Horace: Waiting for the Moon