Kategorier
Utenlandske utgivelser

Jacco Gardner: Clear The Air/A House On The Moon 7"

Jacco Gardner: Clear The Air 1. utgave

Jacco Gardner: Clear The Air 2. utgave

Hvert nummer av Shindig! Magazine fører til nye bekjentskaper, som for eksempel nederlandske Jacco Gardner, som også utgjør den ene halvdelen av The Skywalkers, som går mer i retning av orgelbasert garasjerock. Gardner beskriver selv sin solo debut single som neo-psykedelisk barokkpop, og er således beslektet med Beaulieu Porch sin psykedeliske kammerpop, som jeg omtalte i går. Barokkpop og kammerpop er vel begreper som betyr omtrent det samme, men uansett hva man kaller barnet, er det vanskelig å komme utenom psykedelia når man skal beskrive Gardner sin musikk, og man trenger ikke være så veldig bevandret i sjangeren for å høre slektskapet til for eksempel Syd Barrett og britisk psykedelia generelt.

«Clear The Air» er i så måte solid håndverk, en fengende mid-tempo sak med både melodi og akkorder konstruert etter alle kunstens regler. Det samme kan man si om «A House On The Moon», som i tillegg kjører en tremolo-effekt på vokalen mens akkorder og melodi beveger seg i nedadgående spiraler. Gardner gjør alt selv, unntatt å spille trommer, så her har mannen full kontroll over resultatet, som må sies å ha blitt en svært lovende debut. Det er ikke noe spesielt nytt det Gardner kommer opp med her, men det er heller ikke poenget. Dette er rett og slett godt håndverk og gode låter, anbefales hvis du har sansen for sjangeren.

Singelen har kommet i to utgaver, førsteopplaget ble solgt fort ut, men andre opplaget, som har et annet omslag, kan fremdeles bestilles fra Action Weekend Records. Gardner har forøvrig en oppfølger klar allerede, singelen «Where Will You Go» er sluppet også på vinyl, på Trouble In Mind Records, men den ble også raskt utsolgt fra labelen.

Jacco Gardner: Clear The Air