Kategorier
Utenlandske utgivelser

The Darrow Mosley Band: Desert Rain EP ltd 499

The Darrow Mosley Band: Desert Rain

Nigel Cross, grunnleggeren av bladet Bucketfull of Brains, valgte ikke verdens mest attraktive labelnavn da han i 1990 startet Shagrat Records. Jeg har ingen av deres tidligere utgivelser i samlingen, men ble fristet av gode omtaler i blant annet Shindig!, til å sjekke ut et par av deres nyeste, blant annet The Darrow Mosley Band: Desert Rain. Dette bandet fikk aldri gitt ut noe i løpet av sin korte eksistens, men nå kommer altså denne 10-tommeren med tre låter, som er de eneste opptakene som finnes av dette bandet. Kjernen i bandet var Chris Darrow fra Kaleidoscope (fra US-LA, ikke deres britiske navnebrødre) og Bob Mosley fra Moby Grape. Verdt å nevne er også at Jennifer Warnes bidrar med koring.

Nå er det ikke mange minuttene med musikk vi får servert her, men av de tre låtene, er «Albuquerque Rainbow» helt klart vinneren, med fengende Stones-aktig bluesy rock’n’roll som gynger så bra at man nesten skulle tro at regnbuen strakk seg et godt stykke inn i sørstatene. En annen utgave av låta finnes forøvrig på Darrow sitt soloalbum fra 1973. Versjonen av The Temptations-låta «I Wish It Would Rain» ligger heller ikke langt etter. Den avsluttende country-pop balladen «Beautiful Day», skrevet av Mosley, fra albumet Moby Grape ’69, holder også mål, men siden Warner Bros. sa nei takk til å gå videre med bandet, får vi aldri vite hva mer de kunne fått utrettet enn disse demo-opptakene. Fint at denne fotnoten i rockhistorien nå er dokumentert, og selv om utgivelsen kanskje er litt dyr i forhold til innholdet, er det en flott sak med fargerikt omslag og insert med historien rundt innspillingene, skrevet av Darrow. Kan bestilles fra Shagrat Records.

The Darrow Mosley Band: Desert Rain