Kategorier
Lest

Shindig! #109

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • 5 stjerner til Munster Records sin nyutgivelse av Kim Fowley albumet Living In The Streets, som opprinnelig ble gitt ut i 1977: «This LP collects a string of glorious 45s that all bombed … it’s hard to think of anyone else who so ably bridged the gap between sleazy rock’n’roll snotty and teenage garage bands and the coming punk tsunami … evil genius.» UK originalen på Sonet er ikke veldig vanskelig å få tak i, men spanske Munster har sikkert gjort en god jobb med nyutgivelsen også.
  • 5 stjerner også til nyutgivelsen av Crimson Moon, Bert Jansch sitt album fra 2000. Earth Recordings står bak denne, og Crimson Moon inngikk også i 4xLP samleren On The Edge Of A Dream fra 2017. Denne serien av 4xLP boks/bok samleutgivelsene med Jansch fra Earth er flott saker og svært gunstig priset, så fans kan likegodt plukke opp disse som de enkeltstående utgivelsene.
  • 5 stjerner går også til Live At Chateauvallon, August 1972, og da snakker vi legendarisk fusion med The Mahavishnu Orchestra: «Heard here performing expanded selection from their explosive ’71 debut The inner Mounting Flame and also premiering compositions which would later appear on ’73s Bird Of Fire.» Opptakene er fra fransk TV og skal i følge anmelderen her være av høy kvalitet, men ut fra lydkutt jeg har funnet fram til (Juno Records, som ofte tilbyr pålytt på utgivelser de selger) er det en middels stor overdrivelse. Tror de samme opptakene ligger som video på YouTube også, men sikker er jeg ikke. 2xLP utgivelsen ser for øvrig ut til å være av den uoffisielle typen, fra Alternative Fox.
  • Earth Recordings er også ute med en 4xCD/4xLP utgivelse som samler det aller meste av det britiske Trees gjorde i studio. Det vil si albumene On The Shore og The Garden Of Jane Delawney, begge opprinnelig gitt ut i 1970. Bonusmateriale følger med, og dette ser ut til å være det samme som fulgte med Sunbeam sine nyutgivelser av disse albumene fra noen år tilbake. Disse er nå utgått, så denne utgivelsen fra Earth er sånn sett velkommen. Får 4 stjerner her, og psych-folk interesserte bør melde sin interesse: «Trees were too interested in exploring what the sound of a folk band could be to waste time outlining what it shouldn’t. How sublime to experience it all again.» (Utgivelsen får 5 stjerner i Record Collector #512: «An essential compendium for a fantastic band.»)
  • 4 stjerner til Uffe Lorenzen sitt nye soloalbum Magisk Realisme: «A return to the harder sound of Uffe’s earlier bands On Trial and Baby Woodrose.» Psykedelisk rock i ypperste skandinaviske klasse, tidvis litt mørkt, fengende låter med vibrerende gitarer og lydbilder det er lett å fortape seg i. Hans beste så langt.